Jutjat un acusat de violar una menor de 14 anys amb discapacitat a l'Alt Empordà

Les acusacions li demanen 13 anys de presó

Assegut a la dreta, l'acusat de violar una menor a Vilajuïga a l'Audiència de Girona.

Assegut a la dreta, l'acusat de violar una menor a Vilajuïga a l'Audiència de Girona. / Ariadna Sala

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L'Audiència de Girona ha jutjat un home acusat de violar una menor de 14 anys amb discapacitat a l'Alt Empordà el 2022. Les acusacions li demanen 13 anys de presó per un delicte d'agressió sexual a un menor de 16 anys. La víctima no ha acudit al judici i la sala ha reproduït la declaració que va fer tres dies després dels fets.

Segons el seu relat, la tarda del 29 de juny de 2022 va anar als voltants de l'Ajuntament del municipi perquè havia quedat amb uns amics i els estava esperant. En aquell moment, l'acusat, a qui no coneixia, se li va acostar i li va preguntar quins horaris tenia el Centre d'Atenció Primària, que està situat just al costat. Durant la conversa, l'home va estirar-li el braç i el va dur en un dels bancs que hi ha sota els arcs que hi ha a l'ajuntament. Llavors, va fer-li tocaments i va agredir-la.

La víctima va aconseguir escapar-se, i va explicar-ho als seus pares d'acollida. L'home s'havia assegut a la terrassa d'un bar, i allí va ser detingut, després de negar-ho tot i referint que "ningú havia vist res".

El processat ha indicat que ell havia vingut al municipi a buscar documentació al CAP, i que en aquell moment estava assegut i la víctima se li va acostar i va començar-li a parlar. Ell ha dit que no entén el castellà i que no va entendre res del que li deia. La conversa hauria durat entre deu i mitja hora, segons ha dit, i en acabat la menor va anar-se'n i ell va anar en un bar. Al cap d'uns deu minuts va ser detingut per la policia, i ha insistit que no va entendre què li deien. Davant les preguntes del fiscal, ha indicat que va arribar a Espanya el 2008 i que només entén algunes paraules tècniques relacionades amb la feina.

Els psicòlegs de l'equip tècnic que van valorar la víctima no van trobar cap símptoma de suggestió ni fabulació en el seu relat. La menor té diagnosticat un 65% de discapacitat.