La comissió de Salut del Parlament de Catalunya va aprovar ahir tres propostes de resolució del grup parlamentari d'ICV-EUiA referides als serveis de salut i d'assistència, i els recursos sanitaris de la zona del Baix Empordà: per al manteniment de l'horari del servei d'urgències; sobre els recursos econòmics en Salut que es destinen a la comarca del Baix Empordà; i la darrera sobre el manteniment de la dotació del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) de l'hospital de Palamós.

Pel que fa a l'assignació de recursos de la zona sanitària del Baix Empordà, va acordar-se revisar els criteris de les assignacions per càpita, que són inferiors a la mitjana de Catalunya, a fi d'assegurar i garantir una assistència sanitària de qualitat i uns recursos equivalents i equitatius als de les altres comarques catalanes. Així, d'acord amb les dades del Departament de Salut de l'any 2013, el Baix Empordà va rebre 701,30 euros per càpita, quan la mitjana de Catalunya va ser de 969,75 euros. Aquest fet ja fou denunciat per l'Ajuntament de Palamós en una moció que va aprovar el passat octubre per un servei sanitari digne i de qualitat al Baix Empordà.

Quant als CAP de Torroella de Montgrí i de la Bisbal, la resolució aprovada demana al Govern "no tancar i mantenir els serveis d'urgències en horari nocturn (servei d'atenció continuada d'urgències)" en aquests dos centres d'atenció primària i a assegurar i mantenir els serveis de salut existents, així com a presentar un informe justificatiu de les millores en el servei que es derivin de qualsevol reorganització dels serveis d'urgència en horari nocturn. Fonts dels respectius ajuntaments van manifestar que no tenien coneixement de la possibilitat de tancar el servei d'urgència nocturn dels dos centres ambulatoris. Des del Consorci Assistencial del Baix Empordà, que gestiona els dos CAP, van descartar que s'hagi plantejat aquest tancament nocturn.

Sobre el manteniment de la dotació del SEM a l'Hospital de Palamós, es garantirà el manteniment de la dotació de vehicles i professionals, es treballarà conjuntament amb el SEM i l'Ajuntament per avaluar la informació sobre recursos, fer-ne el seguiment i revisar la decisió presa al respecte de la Unitat de Suport Vital avançat que ara està suprimida.