12 de abril de 2017
12.04.2017

Sant Feliu enterra el projecte de fer el Thyssen a Can Serra

Ajuntament i propietari renuncien al conveni que preveia ampliar la seu del museu a l'antiga fàbrica

12.04.2017 | 16:25
Sant Feliu enterra el projecte de fer el Thyssen a Can Serra

L'any 2010 l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i el propietari de l'antiga fàbrica surera de Can Serra van signar un conveni de permuta. L'amo cedia l'edifici –situat a tocar del monestir- i l'ajuntament li compensava amb diversos terrenys municipals. L'objectiu del conveni era situar a Can Serra la seu del Museu Thyssen. Ara, set any més tard i amb un nou govern municipal, han decidit de mutu acord renunciar al conveni.

L'alcalde, Carles Motas, ja va deixar clar quan va entrar a l'ajuntament que la seva voluntat era fer el museu al mateix Monestir i, per tant, enterrava el projecte de Can Serra. Ara, amb aquest nou pas, aquesta voluntat és ferma. El propietari de la fàbrica té via lliure per vendre l'edifici tot i que el consistori no tanca la porta a adquirir-lo. "Tot i que no el necessitem per desenvolupar el projecte del Museu Thyssen està situat estratègicament i ens podríem plantejar comprar-lo més endavant", ha valorat.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i els propietaris de l'antiga fàbrica surera Serra Vicens han decidit, de mutu acord, renunciar al conveni que tenien signat des del 27 d'abril de 2010. En aquest set anys, el conveni no s'ha executat. Preveia la cessió de l'edifici de la fàbrica a canvi de terrenys municipals situats a diversos punts de Sant Feliu de Guíxols.

Amb l'entrada de Carles Motas al consistori, ja va deixar clar que els seus plans per al Museu Thyssen no passaven per situar-lo a Can Serra sinó a dins del mateix monestir. Un plantejament que s'ha vist reforçat amb la recent compra dels jardins i la Casa Blasco que hi ha a la part posterior i que també s'incorporen a l'àmbit del futur museu.

No tanquen la porta a la compra

Per tant, amb la renúncia al conveni, el propietari té via lliure per poder vendre l'edifici. No obstant això, l'alcalde avança que no tanquen la porta a comprar l'antiga fàbrica. "Renunciem a la permuta però no a la compra de l'edifici, que està situat en un lloc estratègic", valora. Ara bé, Motas reconeix que no tenen urgència per comprar-lo ja que el desenvolupament del futur museu no depèn ara d'aquesta fàbrica.

Les dues parts s'han emplaçat al maig per començar a parlar sobre les possibles condicions de la venda de l'edifici, per al qual encara no hi ha preu fixat

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema