El ple de Sant Feliu de Guíxols debatrà i votarà la pròxima setmana el nou contracte d'escombraries i de neteja viària que va acabar el passat 30 de setembre per tal de poder treure'l a concurs públic. Segons va avançar l'alcalde, Carles Motas, a TV Costa Brava, la intenció de l'equip de govern (TSF i PSC) és «tenir-lo adjudicat abans de l'estiu». Actualment, aquest servei el segueix prestant Cespa, tot i que el contracte va finalitzar el passat 30 de setembre. Aquesta empresa va obtenir la concessió l'any 2008

Sobre aquest retard en la votació del nou contracte, Motas va assegurar que «ho van intentar el febrer passat» però que es va deixar aturat per la proximitat de les eleccions municipals i que després, el van voler portar al ple de «després de l'estiu» però que es va produir una Inspecció de treball a l'empresa i van decidir parar altra vegada el procés a l'espera de saber si la inspecció tindria «incidències en la massa salarial».

L'últim contracte prorrogat per la prestació dels serveis de neteja viària, recollida de residus, neteja de platges i aigües marines i gestió de la deixalleria municipal es va aprovar l'octubre del 2018 per un import, amb IVA, de 4.073.638,18 euros.

D'altra banda, dimarts passat, més d'una vintena de treballadors de Cespa es va concentrar davant l'ajuntament de Sant Feliu per demanar la negociació del conveni i l'adjudicació del nou contracte. A través d'un comunicat, el comitè d'empresa es va queixar de la «manca de disposició» de l'alcalde per reunir-se amb ells, unes acusacions que Motas va negar assegurant que es va reunir amb CCOO el dia 4 de novembre.