L'oficina de l'Institut Nacional de la Seguretat Social . Segons ha pogut saber Diari de Girona, aquesta setmana s'ha reincorporat al seu lloc de treball un dels empleats que estava de baixa i s'hauria reforçat el servei amb un treballador provinent d'una altra oficina de la província de Girona. En un cartell penjat a la porta, s'indica però, que de moment només s'atendran a les persones que tinguin cita prèvia.

Fa dues setmanes, els usuaris d'aquesta sucursal van trobar la persiana abaixada i un cartell a la porta en el qual s'informava del tancament per «malaltia» sense oferir una data de reobertura ni explicar com ni on es podien fer les gestions que s'hi porten a terme habitualment, com la sol·licitud de pensions i viudetat, les prestacions per natalitat i incapacitat temporal, l'emissió de certificats o la notificació d'un canvi de domicili, entre molts altres tràmits.

En aquell moment, el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions va precisar que aquesta oficina només té tres treballadors i que tots estaven de baixa per malaltia, motiu pel qual es va haver de procedir a tancar la sucursal i desconeixien quan es tornaria a reobrir.

Des del Ministeri, van reconèixer que cal reforçar la plantilla d'aquesta i de les altres seus de la Seguretat Social de la província de Girona, ja que el personal està «envellit», però que serà un procés a llarg termini perquè les oposicions són tràmits lents. Tot i això, també van recordar que la majoria de gestions es poden fer telemàticament i que, cada vegada més, serà menys necessari acudir físicament a l'oficina.

L'abril passat es va produir una situació ». En aquella ocasió no va haver de tancar però, tal com passa ara, només s'atenien cites prèvies. Aquella situació va ser denunciada públicament pel sindicat Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF) el qual va proposar que es contractes personal interí com a una solució temporal. A més, el sindicat va utilitzar el cas de la seu de la Bisbal per exemplificar els problemes existents a les oficines de l'administració de l'Estat a les comarques gironines.

Aquest sindicat també va lamentar la situació de «saturació» de «l'únic» treballador de l'oficina de la seguretat social de Sant Feliu de Guíxols, d'ençà que un dels seus companys havia marxat per trasllat i l'altre es trobaria de baixa. De fet, fins fa uns dies hi havia un cartell penjat a la porta on s'informava que a la sucursal només hi havia «un tramitador» per atendre les persones que «hagin concertat una cita prèvia». També s'advertia que, en cas d'esperar, no es podia garantir el temps d'espera o ser atès. A més, s'explicava que en cas de no tenir cita es podien dirigir a les altres oficines de la província, entre elles la de la Bisbal. Aquest cartell seguia penjat a Sant Feliu de Guíxols quan la oficina de la Bisbal estava tancada.

La sucursal ganxona també va haver de tancar el novembre de l'any 2018 durant diversos dies perquè dels quatre treballadors, tres estaven de baixa per malaltia i un quart tenia un permís.