Les colles de Carnaval i l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) han decidit ajornar les rues de carnestoltes a l'abril arran de la pandèmia. En un comunicat, asseguren que la decisió s'ha pres tenint en compte la xifra de contagis actual per la variant òmicron, i "la dificultat de poder garantir les mesures de seguretat" durant les desfilades. Ara, Sant Antoni celebrarà la rua el diumenge 3 d'abril, i Calonge la setmana següent, el 10 d'abril. Ara fa dos anys, el Carnaval de Sant Antoni va aplegar més de trenta colles, amb 2.000 persones participant en les comparses. En el cas de Calonge, aquesta xifra va pujar a cinquanta colles i 3.000 participants. D'altra banda, les escoles mantindran les activitats previstes aquest febrer.

Els representants de les colles i l'Ajuntament han decidit ajornar les rues de Calonge i Sant Antoni. "La decisió s'ha pres tenint en compte la situació actual de la pandèmia i la dificultat de poder garantir les mesures de seguretat en una activitat com la rua", asseguren en un comunicat.

A Sant Antoni, la desfilada estava prevista pel diumenge 27 de febrer; i a Calonge, per al 6 de març. Ara, les rues s'endarrereixen als dies 3 i 10 d'abril, respectivament. D'aquesta manera, el municipi se suma també a la decisió que ja van prendre Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina, que també van posposar el carnestoltes a l'abril.

El 2019, a la rua de Carnaval de Calonge hi van participar una cinquantena de colles i 3.000 persones. En el cas de la de Sant Antoni, la desfilada de carrosses i comparses va aplegar més de 30 colles i uns 2.000 participants.

D'altra banda, segons informa l'Ajuntament, les escoles mantindran les activitats que tenien previstes per aquest febrer. Sempre tenint en compte la normativa sanitària vigent.