L'operatiu policial conjunt de Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local ha permès desarticular un grup criminal que es dedicava al tràfic de drogues a Palafrugell, Begur i Calonge. En la intervenció, que ha començat de matinada, s'han escorcollat nou pisos i dos locals on s'han trobat 130.000 euros en efectiu. La policia també hi ha comissat 704 grams de cocaïna; 450 grams d'haixix i diverses armes de foc i blanques. En total, han detingut 17 persones, 13 d'origen marroquí i quatre de nacionalitat espanyola. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Un centenar d'agents de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local han engegat a primera hora d'aquest divendres un operatiu policial amb epicentre a Palafrugell, tot i que també s'han fet detencions a Begur i Calonge. Va ser la Policia Local qui va detectar la presència d'aquesta organització criminal dedicada al tràfic de drogues el maig del 2021, quan van identificar diversos punts on es feien els intercanvis de droga. La situació va crear una gran alarma a la zona i la policia, fins i tot, va arribar a rebre amenaces.

Arran d'aquests fets, els tres cossos policials van iniciar una investigació conjunta que ha culminat aquest divendres amb 11 escorcolls, la majoria en domicilis. Durant la intervenció, han comissat 130.000 euros en moneda de diversos valors, 704 grams de cocaïna, 450 d'haixix, un rifle, una carabina, una pistola làser, una extensible, dos matxets, set armes blanques, un dron, 30 telèfons mòbils i materials per tractar la droga.

En el dispositiu, també hi ha participat un helicòpter i un dron, així com diverses unitats canines de detecció de drogues, armes i diners.

Les diligències i els detinguts s'han posat a disposició del jutjat d'instrucció de Guàrdia de la Bisbal d'Empordà.

Els agents mantenen la investigació oberta i no descarten noves detencions.