El jutge de la Bisbal ha decretat presó provisional sense fiança per als sis dirigents del grup de narcotraficants desmantellat la setmana passada al Baix Empordà.

L'operació es va saldar amb 17 detinguts a Palafrugell, Begur i Calonge i el comís de diferents tipus de drogues. La investigació es manté encara oberta i no es descarten més detencions.

Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local de Palafrugell van realitzar el dispositiu policial el divendres passat després de detectar-se que hi havia una banda que ja feia anys que venia droga i no dubtava a utilitzar la violència i fins i tot, van desafiar la Policia de Palafrugell amenaçant-la en alguna ocasió. Aquest cos policial és el que va alertar de la seva presència el maig del 2021.

Les investigacions van començar a principis de l'any 2021 quan la Policia Local de Palafrugell va identificar els punts on suposadament traficaven amb substàncies estupefaents i els que a més es van relacionar amb la crema de diversos vehicles al municipi.

VÍDEO: L'operatiu policial de Palafrugell desarticula un grup criminal dedicat al tràfic de drogues amb 17 detinguts

VÍDEO: L'operatiu policial de Palafrugell desarticula un grup criminal dedicat al tràfic de drogues amb 17 detinguts

A causa de la complexa estructura que mantenia l'organització criminal, va ser necessària una col·laboració intensa entre els diversos cossos policials que va concloure la setmana passada amb l'entrada i el registre simultanis en nou domicilis i dos locals de Palafrugell, Begur i Calonge. En l'operació van participar un centenar d'efectius policials, fins i tot un helicòpter i un dron, així com diverses unitats canines de detecció de drogues, armes i diners.

La policia va arrestar 17 persones i van intervenir 130.000 euros i 57 telèfons mòbils, 704 grams de cocaïna, 1452 grams de marihuana, 450 grams d'haixix i van confiscar un total de 14 armes (armes blanques i de foc com un rifle, una carabina, una pistola làser, una extensible, dos matxets, set armes blanques).

Els 17 detinguts van passar a disposició judicial el matí del 30 d'octubre, i el jutge de guàrdia de la Bisbal en van decretar presó provisional sense fiança per als sis líders, quedant la resta d'implicats en llibertat amb càrrecs en espera del judici oral.

Els agents mantenen la investigació oberta i no es descarten més detinguts dins de la mateixa operació.