Giraut deixa Junts i passarà a ser regidor no adscrit a l'Ajuntament de Platja d'Aro

La decisió es farà efectiva en el ple del proper dimecres

L'exalcalde de Castell-Platja d'Aro i actualment regidor a l'oposició Joan Giraut deixarà de ser representant de Junts i passarà a ser regidor no adscrit. Giraut ja ha presentat la seva sol·licitud al consistori i es farà efectiva en el ple del proper dimecres.

Junts, amb Joan Giraut, al capdavant, va guanyar les últimes eleccions municipals amb cinc regidors, seguit de molt a prop del PSC, també amb 5 regidors i amb només 121 vots menys. No obstant això, el socialista Maurici Jiménez va accedir a l'alcaldia després d'un pacte amb ERC i Comuns.

Giraut va entrar en política a mitjans dels anys 80 del segle XX, de la mà d'Unió Democràtica. L'any 1987 va accedir a l'ajuntament de Castell-Platja d'Aro com a regidor de CiU. Quatre anys més tard seria el cap de llista i va ser elegit alcalde, càrrec pel que seria reelegit els anys 1995, 1999, 2003 i 2007. L'any 2009, una moció de censura l'apartaria de l'alcaldia fruit d'un pacte que va fer batllessa Dolors Padilla Richard (PSC). Però el 2011 tornaria a ser alcalde després de guanyar les eleccions i revalidaria el càrrec el 2015, fins que el 2019, tot i que va guanyar, va anar a parar a l'oposició.

A banda de ser alcalde, Giraut ha estat diputat a la Diputació de Girona, institució que va presidir entre 2013 i 2015.

Subscriu-te per seguir llegint