Jutjat per violar una noia de 16 anys que estava beguda i drogada a Sant Feliu de Guíxols

L'acusat, que enfronta 7 anys de presó, sosté que van beure alcohol, però que les relacions van ser consentides

D'esquenes, l'acusat de violar una noia de 16 anys a Sant Feliu de Guíxols. Foto del judici a l'Audiència de Girona

D'esquenes, l'acusat de violar una noia de 16 anys a Sant Feliu de Guíxols. Foto del judici a l'Audiència de Girona / Marina López/ACN

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L'Audiència de Girona ha jutjat un home acusat de violar una menor de 16 anys que havia consumit alcohol i drogues a Sant Feliu de Guíxols el 2019. L'home s'enfronta a 7 anys i mig de presó per un delicte d'abús sexual i a indemnitzar-la amb 9.000 euros pels danys morals que ha patit.

Els fets jutjats van tenir lloc el 25 de maig, després d'una nit de festa. La víctima ha explicat que va sortir amb una amiga, i que en el transcurs de la nit van trobar-se amb l'acusat, a qui coneixia "del poble", juntament amb dos homes més, amb els quals van anar al pis de l'acusat per acabar la festa. La víctima ha explicat que un cop al pis, on van arribar de matinada, van estar parlant al menjador, i que en un moment donat la seva amiga va marxar. El següent que recorda és haver-se despertat a casa seva. Estava completament vestida de dalt, però a baix no duia roba interior i tenia els pantalons posats al revés. També tenia marques al coll.

Aquella nit havia begut alcohol i va consumir cocaïna, segons van objectivar els informes forenses. Amb tot, ella només recorda haver begut alcohol. En l'exploració que se li va fer també es va trobar semen de l'acusat, que de fet no nega les relacions, ja que segons ell van ser consentides. En aquell moment la víctima tenia 16 anys i el processat 46.

"No recordo res"

La víctima, però, ha assegurat que té un buid de memòria d'aquella nit: "no recordo res des que la meva amiga va marxar", i que seria el període en el qual va tenir lloc l'acte sexual. En tot cas, ha remarcat que no va consentir tenir relacions amb ell ni ho faria "mai de la vida". De fet, ha manifestat que no li agradava el processat i que li fa "fàstic", i "encara més quan tenia 16 anys".

Per la seva banda, l'acusat ha relatat que havien sortit de festa tots plegats des del principi, i que van acabar la festa a casa seva. Segons ell, només van consumir alcohol, i en un moment donat, l'amiga de la víctima va marxar i ells dos van anar a la seva habitació per tenir relacions sexuals. Va ser la menor qui va prendre la inciativa. Anaven beguts però sabien el que es feien, i tot va ser consentit. Després, ell va anar a dormir al sofà i la noia es va quedar parlant amb un altre noi. També ha manifestat que no sabia que la noia era menor i que semblava més gran del que era.

L'endemà va venir la mare de la víctima a preguntar per ella, i se la va trobar a l'habitació d'ell. Quan van despertar-la estava "molt confosa i nerviosa" i tenia una "actitud molt estranya" que no era pròpia de l'alcohol, ha opinat la mare. La seva germana ha remarcat que van avisar els Mossos perquè durant unes hores li havien perdut la pista a la noia i que per no haver-los d'enviar a casa l'acusat van dir que ja l'havien trobat quan no era així. "No volíem tenir problemes perquè ens havien dit que era una persona perillosa", ha dit.

Els informes no van poder trobar cap altra substància més enllà de l'alcohol i restes de cocaïna al cos de la víctima.

Un altre dels que va estar a la casa aquell dia i que va dormir al costat de la víctima ha indicat que no recorda res perquè va veure molt i també va consumir cocaïna. En l'anterior declaració havia dit que ell "no havia fet res" i que havia sigut "l'acusat".