Donen tret de sortida a la campanya del Peix Blau Ganxó a Sant Feliu

El certamen serà complementat amb dos show cookings i un taller de canapès de salmó al juny

Parada d’un establiment amb tastets de peix blau.

Parada d’un establiment amb tastets de peix blau. / Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Carla Ventura

Una dotzena de restaurants participen des del passat dissabte fins al dia 18 de juny de 2023 a la campanya del Peix Blau Ganxó. El dia d’obertura es va fer oficial la presentació de la campanya amb tastets de peix blau dels diferents establiments participants amb preus populars a la Rambla de Sant Feliu de Guíxols; un euro cada tapa, i al mateix preu cada beguda. L’alta afluència de gent va fer que en poc més d’una hora s’esgotessin les existències. Ara és el torn de continuar gaudint de les propietats d’aquest peix als restaurants de Sant Feliu de Guíxols. Cada establiment ofereix diferents menús a diferents preus.

A la presentació es va fer també una activitat adreçada a mainada i famílies, titulada «L’Art de menjar peix», on es van combinar les arts escèniques amb les arts plàstiques per apropar el públic al coneixement del peix, o als seus valors nutricionals.

Es complementarà el certamen amb dos show cookings de cuina de peix blau. A la primera, Guillem Céspedes -restaurant Les Dunes (Barcarola) - ensenyarà a cuinar albergínia blanca amb anxoves i envinagrats el dissabte 3 de juny. En la segona, un dia més tard, Marc López -restaurant el Trinquet- ensenyarà a fer brioix de tonyina vermella amb cremós d’alvocat i confitura de tomàquet. A més, el dissabte 10 de juny es farà un Taller de canapès de salmó amb la Ganxoneta. Aquest es farà a les 11 h a l’espai polivalent del mercat municipal cobert i serà gratuït i obert a tothom.

Des dels seus inicis, el Peix Blau Ganxó ha estat més que una campanya gastronòmica. La idea va sorgir quan l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va oferir als restauradors una acció per combatre la crisi de principis dels anys 90. Per aquest motiu l’Ajuntament assegura que aquest «representa l’aposta per un producte senzill, arrelat al territori, que forma part de la nostra història i tradició».