Clients d'un càmping de Santa Cristina d'Aro denuncien robatoris constants i que la direcció "no actua"

Des de l'establiment asseguren que han reforçat la vigilància i assenyalen que són fets puntuals

Una de les portes forçades pels lladres i que han denunciat en una autocaravana

Una de les portes forçades pels lladres i que han denunciat en una autocaravana / Cedida a l'ACN

ACN

Els clients del càmping Mas Sant Josep de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà) denuncien robatoris constants a les seves caravanes. Asseguren que els fets es produeixen de dilluns a dijous, quan no són a les seves parcel·les. La Núria i en Santi són dos clients i expliquen a l'ACN que cada divendres es troben que els han entrat, en alguns casos rebentant la porta de la caravana. A més, molts clients asseguren que el càmping no fa res i que a vegades s'han arribat a encarar amb ells. Per la seva banda, la direcció reconeix que s'han produït alguns furts puntuals, però assegura que han reforçat la vigilància. També deixen clar que han ofert el reemborsament als clients que s'han queixat, però que ningú ha abandonat el càmping.

Malestar entre una part dels clients del càmping Mas Sant Josep de Santa Cristina d'Aro. I és que des de fa unes setmanes han denunciat diversos robatoris que s'han produït en algunes de les caravanes que estan instal·lades. Els lladres aprofiten que de dilluns a dijous no hi ha els propietaris per entrar i robar les pertinences, en alguns casos fent malbé les tendes o, fins i tot, forçant les portes dels vehicles.

Els clients asseguren que cada divendres es troben amb casos nous quan arriben al càmping i ja han posat diverses denúncies als Mossos d'Esquadra que investiguen els fets. El problema, però, és que el càmping "no actua", segons asseguren els propietaris de les caravanes.

De fet, els clients lamenten que la direcció de l'establiment només els ofereix "marxar del càmping" i, a més, "ho fa de molt males maneres". Una de les persones que ha patit robatoris és en Santi que assegura que està "fart" i que "té molta sensació d'inseguretat". Ell, com la Núria es mostra "indignada" amb el tracte del càmping i considera que s'hauria de fer càrrec dels desperfectes dels habitatges mòbils.

Els clients reclamen que hi hagi més seguretat entre els carrers del càmping o que posin més càmeres per vigilar un espai que "és molt gran". També asseguren que fa anys que hi ha robatoris, però que aquest 2023 és "molt més exagerat"

Més vigilància i ningú ha marxat

Des de la direcció del càmping reconeixen que hi ha hagut algun robatori puntual, però en cap cas una onada. Expliquen a l'ACN que han pres mesures per intentar evitar que passi com incorporar més agents de vigilància privada que fan la ronda per un espai que té unes 1.000 parcel·les. També assenyalen que han incrementat la cooperació amb Policia Local i Mossos i els encarregats de manteniment també estan atents a possibles furts.

Des del càmping lamenten les queixes dels clients i expliquen que se'ls ha arribat a oferir la possibilitat que el vigilant faci una fotografia diària de l'autocaravana i, posteriorment, enviar-la per missatge, per tal d'oferir-los més tranquil·litat. Una opció que alguns dels clients han acceptat i han donat el consentiment a que es faci la fotografia.

La direcció, que reconeix alguna conversa pujada de to amb clients, també ha explicat que han ofert el reemborsament de la part proporcional que tenen contractada, però que cap dels afectats ha acceptat i han preferit seguir amb la parcel·la.

Cal tenir en compte que els clients tenen llogada la zona de divendres a diumenge i festius fins el proper 2 de juliol, per tant de dilluns a dijous no poden anar al càmping, però se'ls permet deixar l'autocaravana. És just aquests dies quan es produeixen els robatoris.