Detenen a Platja d'Aro quatre «furters» buscats i que pertanyen a bandes especialitzades

La Policia Local ha detectat un increment dels grups itinerants d'aquest tipus a la població en les darreres setmanes

Els objectes robats que van trobar als primers furters detinguts

Els objectes robats que van trobar als primers furters detinguts / Policia Local de Castell-Platja d'Aro

Eva Batlle

Eva Batlle

La Policia Local de Castell-Platja d'Aro ha detingut només aquesta setmana dos grups de furters professionals. A més, quatre de les sis persones interceptades estaven buscades i tenien una ordre de cerca i detenció pendents.

Fonts policials alerten que s'ha detectat un increment dels bandes itinerants d'aquest tipus a la població en les darreres setmanes. Unes bandes, que conformen individus amb molts antecedents policials per furt i que tenen una gran mobilitat. Es desplacen a municipis de la Costa Brava -especialment ara que comença l'estiu- per robar en supermercats i després, retornen a l'àrea metropolitana de Barcelona -que és d'on solen procedir-. Els productes es revenen al mercat negre.

El primer dels casos amb el que es va trobar la Policia Local es va interceptar el dia passat dissabte 17 de juny. Els agents de paisà del Grup de Delinqüència Urbana va localitzar un vehicle sospitós -que tenien fitxat fruit d'informacions prèvies i de la intel·ligència policial- i li van fer un seguiment discret. Finalment, el van fer aturar. A dins hi anaven quatre persones i les van identificar i posteriorment, van escorcollar el vehicle.

Els agents van localitzar diversos objectes, que com va manifestar-los una de les implicades, havien robat en un supermercat de la població. Hi havia diverses ampolles de licors, algunes encara amb alarma, i roba. També van intervenir bosses que duien un sistema per evitar que els sonés l'alarma quan passen per l'arc de detecció dels comerços.

Per tot això, tots quatre van resultar investigats per un delicte lleu de furt. A banda, a un home i una dona, de 32 i 35 anys respectivament els constava una ordre de recerca i detenció. Per aquest motiu, les van arrestar. Concretament, la tenien per furts a l'àrea metropolitana de Barcelona.

L'altre cas va succeir el dilluns 19 i en aquest cas, els agents del mateix grup de la Policia Local van localitzar de nou un vehicle sospitós d'estar implicat en diferents furts en establiments del municipi. En l'escorcoll van trobar-hi també objectes sostrets. A dins del cotxe hi viatjaven quatre persones, les quals també van denunciar pel furt. Però a dos més, un home de 52 anys i una jove 27 també se'ls buscava per fets similars. Ambdós acumulaven multitud d'antecedents policials i tenen domicili a Lloret de Mar.