Acord per acabar amb els problemes a l'aparcament i els sorolls de la discoteca Costa Este de Palafrugell

S'instal·laran limitadors de so que podrà activar la Policia Local i hi haurà més llum i vigilància al pàrquing

ACN

L'Ajuntament de Palafrugell i la discoteca Costa Este han arribat a un acord per acabar amb els problemes a l'aparcament i els sorolls del local. Sobretot, apareixen durant els mesos de juliol i agost, arran de l'afluència turística que rep el municipi. L'acord per evitar les molèsties veïnals a l'estiu, sobretot, es focalitza en dos aspectes. Per una banda, els sorolls; i per l'altra, els problemes a l'aparcament. Costa Este s'ha compromès a instal·lar limitadors de so que, quan calgui, la Policia Local podrà activar a distància. A més, també millorarà l'enllumenat i reforçarà la seguretat al pàrquing.

La discoteca Costa Este és l'única que hi ha a Palafrugell. Amb l'arribada de l'estiu, i l'afluència de turistes, el local s'havia convertit en un focus de problemes de convivència veïnal. Perquè a més del volum de la música, els qui es concentraven en grup a la zona d'aparcament solien fer soroll i creaven problemes.

Per posar-hi fi, ara l'Ajuntament de Palafrugell i l'empresa que gestiona Costa Este han signat un conveni de col·laboració. L'acord recull el compromís de la discoteca de dur a terme millores per evitar l'excés de soroll i acabar amb la situació a la zona d'aparcament.

"Fins a la data, això ha estat el més complicat de gestionar", admet el consistori. Sobretot, durant els caps de setmana de juliol i agost (cosa que comportava que la policia hi hagués d'anar sovint).

Ara, la discoteca s'ha compromès a instal·lar limitadors de so amb control remot, als quals la Policia Local hi tindrà accés. D'aquesta manera, si el volum de la música supera el màxim permès per normativa, els agents podran actuar a distància per reduir-lo. L'empresa també es compromet a fer compatible l'activitat d'oci amb el descans dels veïns (per exemple, no instal·lant altaveus a l'aire lliure o fora de la zona delimitada com a discoteca).

Més llum i vigilància

Pel que fa a l'aparcament del Costa Este, el conveni recull que hi haurà prou il·luminació a tot l'espai perquè no quedi cap zona enfosquida, que es millorarà el circuit d'entrada i de sortida dels vehicles o que hi haurà un espai reservat per a l'accés dels serveis d'emergències.

A més, la discoteca també s'ha compromès a millorar la vigilància. Instal·larà càmeres de seguretat i tindrà un mínim de dos vigilants de seguretat per cada 200 vehicles que hi hagi aparcats a l'estacionament.

El conveni també recull que s'instal·laran rètols informatius que prohibiran beure alcohol o posar música a la zona de l'aparcament. I que l'empresa que gestiona el Costa Este es compromet a fer campanyes en defensa de les llibertats de les dones, contra la violència masclista i contra l'excés de consum d'alcohol.

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, subratlla que l'objectiu del conveni és "que es pugui compaginar l'activitat econòmica amb el descans dels nostres veïns i veïnes, així com de la gent que ens visita". Fernández també assegura que el model d’oci nocturn en un municipi turístic ha de ser "de qualitat, evitant les molèsties veïnals i exemple de civisme".