Palamós vol desencallar el Pla Director del port i l’asfaltatge de la ronda de l’Est

L’alcalde del municipi, Lluís Puig, espera que el nomenament de la nova directora de Ports de la Generalitat acceleri aquests procediments encallats

Un creuer al port de Palamós, en unna imatge d’arxiu.

Un creuer al port de Palamós, en unna imatge d’arxiu. / DdG

DdG

El nomenament de la nova directora general de Ports de la Generalitat, Annabel Moreno, obre la porta a desencallar diferents temes pendents amb l’Ajuntament de Palamós. Així ho veu, almenys, l’alcalde del municipi, Lluís Puig. Bàsicament, n’hi ha dos: la redacció del Pla director del port de Palamós, i el conveni pel finançament de l’asfaltatge d’una part de la ronda de l’Est, més coneguda com a vial del port. El batlle ho a avançar en declaracions a l’emissora municipal, Ràdio Palamós.

En el cas del Pla director, el protocol per a la seva redacció es va firmar l’any 2016. El procés ha anat, en general, lent, i a més s’ha hagut de reiniciar perquè, per un canvi legislatiu, es va passar d’un model de pla especial a un de pla director. «Sabem que el pla director s’està redactant des dels serveis tècnics de Territori, però Ports hi té una incidència important i pensem que el fet que hi hagi una nova directora pot ajudar a agilitzar aquest tràmit».

Pel que fa al vial del port, la part que queda per reasfaltar és la més propera al polígon industrial de Sant Joan. En els dos trams que ja s’han fet, la Generalitat ha assumit el 60 % de la despesa, i ara es tracta de congeniar un acord en el mateix sentit.

«Tenim pendent continuar parlant del conveni d’asfaltatge del vial del port. Tenim fets dos trams, però ens queda el més gran: el tercer, que és el que tenia una consignació pressupostària més gran. És una fórmula que volem repetir i desencallar ràpidament perquè considerem que toca fer una actualització de l’asfaltatge. La voluntat de l’Ajuntament és repetir el sistema de finançament que hem fet fins ara, però òbviament l’altra part hi ha d’estar d’acord, i per això volem asseure’ns i parlar-ne».

El tram que està pendent de reasfaltar és el comprès entre els giratoris del cami Vell de la Fosca i del carrer d’Àngel Guimerà, així com el carrer d’Arnau Sa Bruguera fins a Joan Rovira i Bastons.