Detecten a Platja d'Aro una banda dedicada a adquirir fàrmacs psicotròpics amb receptes falses que actua per tot Catalunya

La Policia Local rep l'avís per càmeres d'un vehicle dedicat als furts i el conductor tenia pendent d'entrar a la presó

Localitzen productes farmacèutics sostres i la policia localitza també receptes que figuren ser falses. Una l'havien col·locat en una farmàcia de S'Agaró i denuncien la dona que acompanyava al furter

La banda ha actuat en diversos punts de Catalunya i la Policia Local ara enviarà les diligències als Mossos per continuar la investigació

Utilitzaven el segell d'una clínica que ha informat de les receptes falses als Col·legis de Metges catalans

Una de les receptes que va localitzar la Policia Local de Platja d'Aro al cotxe.

Una de les receptes que va localitzar la Policia Local de Platja d'Aro al cotxe. / David Aparicio

Eva Batlle

Eva Batlle

La Policia Local de Castell-Platja d'Aro ha detectat una banda de delinqüents que es dedica a adquirir fàrmacs psicotròpics amb receptes falses.

Aquest dilluns van enxampar dues persones que conformarien aquest grup criminal que ha actuat per tot Catalunya.

Tot va començar, però per un tema ben diferent, una de les càmeres lectores de matrícules va saltar a la comissaria que havia entrat un cotxe que estava fitxat perquè està involucrat en furts. Aquest vehicle va aparcar a davant la farmàcia de S'Agaró i posteriorment, va anar cap a Sant Feliu de Guíxols. Mitja hora després va retornar a Platja d'Aro.

Arran de l'entrada del vehicle, la Policia Local va muntar un control amb dues patrulles i el van aturar. A dins hi viatjava un multireincident amb una ordre d'ingrés a presó per furts. Un home de 50 anys que acumula 45 antecedents. Davant dels fets va quedar arrestat per ser posat a disposició del jutge i ingressar a presó.

Aquest anava acompanyat d'una dona de 43 anys que també va traslladar a comissaria. A dins del vehicle, la policia va trobar diversos productes de farmàcia així com també sis receptes de medicaments, de dos psicotròpics: Diazepam i Toseina.

Investigació

El Grup de Delinqüència Urbana, que va de paisà, va portar la investigació dels fets. Vam poder certificar que la dona hauria furtat productes a la farmàcia de S'Agaró i després de diverses gestions amb la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, també van poder saber que havia robat un producte de la farmàcia on havien anat d'aquesta població. Per tot això va quedar investigada per furt i la van deixar marxar.

Posteriorment, la Policia Local de Platja d'Aro va estar indagant sobre les receptes trobades al vehicle i aquí va venir la sorpresa. La recepta tenia sempre el mateix nom de pacient, un metge diferent però totes amb un segell d'un mateix centre mèdic. Un cop va introduir les dades al sistema, la policia va descobrir que hi havia denúncies sobre casos de receptes falses d'aquest mateix tipus en diverses poblacions de la província així com de la resta de Catalunya, indiquen fonts policials. N'havien utilitzat en farmàcies a Lloret i Girona però també per Cambrils o Solsona, entre altres.

Arran dels fets, la Policia també va contactar amb el centre mèdic que havia emès en teoria el segell i va resultar ser fals. Era antiquat i a banda el metge col·legiat tampoc existia. Tota la recepta estava alterada i a més el codi que presentaven totes elles era el mateix. Per tant, eren falses. Des del centre mèdic van informar la Policia Local que estaven al cas i havien detectat algun cas de receptes falses al seu nom. Per tot això, van alertar els col·legis de metges dels fets i la Policia Local al seu torn, a les farmàcies de la zona.

Una recepta a S'Agaró

Arran dels fets el Grup de Delinqüència Urbana va indagar més i finalment, des de la farmàcia de s'Agaró els van certificar que havien presentat una recepta i havien obtingut un psicotròpic. També van comprovar per càmeres que havien anat a la farmàcia de Castell d'Aro, però aquí, pel que sigui, no van actuar. En tots els casos, la dona era qui entrava a les farmàcies i l'home la recollia posteriorment.

Per tot això, la dona va quedar com a investigada i la Policia de Platja d'Aro que instrueix les diligències les traslladarà a la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra perquè segueixin investigant i per si poden acusar els implicats de més fets o per aclarir quantes persones conformen el grup criminal que ha actuat per diversos punts de Catalunya.

Subscriu-te per seguir llegint