Begur obre 40 expedients sancionadors per consum excessiu d’aigua

L’Ajuntament assegura que monitoritza un total de 5.500 comptadors setmanalment

Un policia a Begur controlant amb prismàtics les piscines d'una urbanització.

Un policia a Begur controlant amb prismàtics les piscines d'una urbanització. / Redacció

Redacció

L’Ajuntament de Begur ha obert una quarantena d’expedients sancionadors per consum excessiu d’aigua. Segons precisa l’ens en un comunicat, als usuaris que tot i la sanció continuïn reincidint en un consum excessiu de l’aigua, s’instal·larà a la seva escomesa un sistema de reducció de pressió per tal d’eliminar aquest consum excessiu. Aquesta mesura impossibilitarà el funcionament normal dels electrodomèstics i altres elements mecànics del circuit de l’habitatge, sense donar lloc a indemnització de les persones afectades segons estableix l’article 82 del citat Reglament al tractar-se de mesures excepcionals per manca d’aigua. El regidor de Medi Ambient, Jordi González Duque, explica que el consistori «continuarà vetllant per complir totes i cada una de les mesures que contempla».

Es considera consum excessiu aquell que supera el consum equivalent a 7 persones. Aquells habitatges que disposen d’una ocupació superior a 7 persones poden justificar-la mitjançant la presentació de la cèdula d’habilitat on s’indiqui el nombre màxim d’ocupants de la casa. La regulació de l’aigua es duu a terme des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, que està monitorant 5.500 comptadors setmana a setmana amb l’objectiu de poder observar el consum d’aigua dels habitatges, detectar els pics d’aigua i aplicar-hi les mesures i/o sancions pertinents.

Tipus de sancions

L’ajuntament classifica les sancions en tres tipologies (lleus, greus i molt greus) i cadascuna d’elles té una repercussió econòmica diversa. Els imports econòmics oscil·len entre els 500 i els 3.000 euros en funció de la gravetat de la infracció i de la reiteració d’aquesta. Des de l’Ajuntament reiteren que des que la Generalitat de Catalunya va decretar l’estat d’excepcionalitat per sequera el consistori ha vetllat en tot moment per l’estricte compliment de les mesures de restricció d’aigua establertes a tot el país i per a fer pedagogia entre els veïns.

Subscriu-te per seguir llegint