Un sabotatge deixa sense Internet i cobertura l'Estartit

Han tallat cablejat de les torres de comunicacions

Els Mossos investiguen els fets que són similars als viscuts la setmana passada a la Garrotxa

Les torres de telecomunicacions al cim de la Rocamaura a l'Estartit, en una foto d'arxiu.

Les torres de telecomunicacions al cim de la Rocamaura a l'Estartit, en una foto d'arxiu. / Aniol Resclosa

Un sabotatge està provocant problemes en les telecomunicacions l'Estartit.

Uns individus han tallat amb radial el cablejat de les dues torres de telecomunicacions que hi ha al Rocamaura i també, una infraestructura de comunicacions que es troba a l'entrada del poble,a tocar a les dependències de la Guàrdia Civil. Això provoca que hi hagi problemes sobretot d'accés a Internet i cobertura de telefonia mòbil.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i confirmen els fets.

Aquests precisament són similars als viscuts a la Garrotxa durant la setmana passada i també el modus operandi: el tall de cables dels punts de comunicacions. En aquell cas van deixar pràcticament tota la comarca afectada.

En el cas de Torroella i l'Estartit, l'ajuntament informa que aquesta incidència ha deixat sense servei diverses companyies de telefonia mòbil -sobretot de Movistar, el Grup Mas Móvil i Orange- a l'Estartit.

Arran d'això, apunten fonts municipals hi ha usuaris que no tenen Internet i també s'ha detectat problemes en la recepció d'emissores de ràdio i televisió i els datàfons de cobrament amb targeta. També asseguren que treballen amb les companyies afectades per restablir el servei com més aviat millor.