Torroella i l’Estartit trigaran dies a poder-se recuperar del sabotatge a les telecomunicacions

Els Mossos treballen per identificar els responsables

Un sabotatge deixa sense Internet i cobertura l'Estartit

Es va utilitzar un aradial per tallar el cablejat

Es va utilitzar un aradial per tallar el cablejat / Ajuntament de Torroella de Montgrí

Redacció

Torroella de Montgrí (Baix Empordà), l’Estartit i diversos municipis de l’entorn trigaran dies a poder restablir la plena normalitat en els serveis de telecomunicacions (telefonia, ràdio i televisió) després d’haver patit un sabotatge el diumenge a la nit al centre emissor de Rocamaura. Els responsables van tallar amb una radial tot el cablejat de les dues torres i van deixar sense servei tots els operadors instal·lats. Posteriorment, van baixar fins al nucli de l’Estartit i van fer el mateix a l’antena situada davant de la caserna de la Guàrdia Civil.

Aquest dimarts, l’alcalde Jordi Colomí, acompanyat de tècnics municipals i agents de la Policia Local ha certificar que l’atac ha estat “intencionat i premeditat”, com el que dijous passat es va produir a la Garrotxa i el cap de setmana a l’Alt Empordà. També ha lamentat que els municipis es troben en l’època de l’any amb major ocupació i que aquest “atac” està comportant una important afectació a veïns, residents, visitants i activitats econòmiques.

Els danys són de tanta consideració que han afectat serveis de tot el municipi i de pobles del voltant. Colomí també ha avançat que els tècnics de les diverses companyies afectades han anat treballant per a poder recuperar la normalitat al més aviat possible, tot i que la seva totalitat encara trigarà uns dies a arribar.

L'alcalde Jordi Colomí va comprovar "in situ" que s'han tallat els cables

L'alcalde Jordi Colomí va comprovar "in situ" que s'han tallat els cables / Ajuntament de Torroella de Montgrí

Atesa la magnitud de la incidència, l’alcalde va activar el comitè municipal de crisi per avaluar la situació i fer-ne seguiment. L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’ha posat en contacte amb el Govern de la Generalitat, els Mossos i les companyies afectades. Els Mossos estan investigant les accions de sabotatge de les quals es desconeix el mòbil i la intenció, ja que no s’ha produït robatori de material.

Els serveis de fibra òptica han quedat fora d’aquesta avaria, la qual cosa permet utilitzar el senyal wifi. Tant en edificis municipals com a la majoria de bars i hotels aquest servei no està afectat i permet fer trucades per Internet. D’altra banda, també funciona la xarxa 5G que permet als cel·lulars actuar com a punt d’accés a Internet. Tampoc s’ha vist afectada la xarxa municipal Wifi4E.

En aquest enllaç es poden consultar els punts de connectivitat https://goo.su/lqFjfW