Calonge i Sant Antoni adjudica les obres per fer el Centre d’Interpretació del Vi

El projecte, pressupostat en 1,3 milions d’euros, es va donar a conèixer l’any 2015 però s’ha endarrerit en diverses ocasions

L’empresa guanyadora de la licitació és la gironina Arcadi Pla S.A. i els treballs s’han d’executar en deu mesos

L’espai s’ubicarà a l’antic Convent de les Germanes Carmelites, al carrer major.

L’espai s’ubicarà a l’antic Convent de les Germanes Carmelites, al carrer major. / ANIOL RESCLOSA

Clara Julià

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha adjudicat les obres per a la creació del nou Centre d’Interpretació del Vi que, finalment, es convertirà en una realitat. Els treballs tenen un pressupost d’1.336.500,00 euros i l’empresa gironina Arcadi Pla S.A. tindrà deu mesos per executar els treballs un cop es formalitzi el contracte.

La iniciativa es va proposar inicialment l’any 2015, però no va acabar de quallar. En el pressupost del 2018 i dels anys successius no hi va tenir cabuda, ja que el govern va prioritzar altres actuacions fins que enguany el tripartit de Jordi Soler (Junts, PP i PSOE) va recuperar la idea. El projecte inicial projectat l’any 2015 tenia un pressupost de 300.000 euros. L’edifici tindrà accés pels carrers Major i d’Anselm Clavé, fet que modificarà l’actual fisonomia del nucli antic del municipi.

La proposta s’ha d’emplaçar en els edificis de la capella i l’aulari de l’antic Convent de les Germanes Carmelites juntament amb el solar del convent enderrocat i l’edifici d’habitatges del carrer Major 22. Es tracta de la construcció d’edificacions de nova planta i de rehabilitació, en part, de les existents. L’objectiu principal d’aquest centre serà potenciar el turisme enològic i millorar el coneixement i la difusió de la tradició vitivinícola del municipi. Inicialment, aquest projecte es volia vincular a la Càtedra de Cultura Gastronomia i Turisme Calonge-Sant Antoni.

D’aquesta manera, l’equipament estarà format bàsicament per dos blocs: un espai que funcionarà com a aparador de Calonge destinat a acollir diferents actes com ara exposicions, concerts, sopars, celebracions i que disposarà d’espais de trobada i exhibició, sales de reunions i aules, i amb la coberta adaptada com a terrassa, gaudint de les vistes al castell i al nucli antic de Calonge. L’altre bloc serà l’espai gastronòmic i enològic, un espai de nova construcció format per una zona d’exposició en planta baixa, sales de tasts, degustació i taller culinaris i un bar amb terrassa en la planta superior.

Creació d’un nou carrer

El batlle, Jordi Soler, explica que el nou edifici serà un punt d’atracció turística que també aportarà canvis en la configuració del nucli del municipi. «Aprofitant la construcció es farà un nou carrer amb una zona de jardins. Les obres començaran el 12 de setembre, i l’obra hauria d’estar enllestida a primers d’estiu. L’important és que a escala urbanística esponjarà tot el centre de Calonge juntament amb una segona plaça que es farà a la zona del teatre i una placeta que es farà sobre el carrer Hospital. Amb aquestes obres hi haurà 3 nuclis enjardinats i una zona verda al centre de Calonge», conclou.

Subscriu-te per seguir llegint