Un centenar de candidats es presenten per cobrir dues places de policia a Palamós

Un total de 84 han estat admeses per participar en el procés de selecció que respon a les vacants que s’han generat per promoció interna

Imatge d'arxiu d'un agent del cos de policia local de Palamós.

Imatge d'arxiu d'un agent del cos de policia local de Palamós. / Marc Martí Font

Redacció

La convocatòria per cobrir les vacants de dues places d’agent de la Policia Local de Palamós ha tingut una resposta més que exitossa: un total de 99 persones s’hi han presentat, segons va avançar l’emissora local Ràdio Palamós. De totes les candidatures presentades, finalment 84 han estat admeses per participar en el procés de selecció. El tribunal qualificador estarà format per set persones i es constituirà el 3 d’octubre, el mateix dia en què els aspirants estan convocats a la Nau dels 50 metres per passar les proves selectives. Només un d’ells s’haurà de sotmetre a la prova de llengua catalana, en no haver acreditat tenir coneixements del nivell B2. De la nòmina inicial de candidats, n’han estat descartats 15. Els motius són no disposar del permís de conducció A2 vigent, no tenir en vigor el DNI o no tenir la titulació acadèmica requerida.

L’objectiu de la convocatòria que ha fet l’Ajuntament de Palamós és donar cobertura als dos llocs que quedaran vacants amb la promoció interna de dos agents, al rang de caporal. Per tant, aquestes promocions no serviran per incrementar en xifres absolutes la plantilla del cos. Les places de caporal ja es van convocar amb anterioritat a aquestes i ja s’ha fet el procés de selecció, pendent ara de la proclamació definitiva.

Una quarantena d’efectius

La Policia Local de Palamós disposa al voltant de 40 efectius, sumant els agents i el quadre de comandaments. Durant el 2022 es van convocar i cobrir 2 places de sergent, 1 de caporal i 4 d’agents, amb un creixement global d’un efectiu. Les places de sergent i de caporal es van ocupar per promoció interna de professionals que ja estaven dins el cos. 

En aquella ocasió, per proveir les places d’agent, d’accés obert, es van inscriure 150 candidats i 86 es van presentar al primer examen del procés selectiu per passar a formar part del cos.

Subscriu-te per seguir llegint