Palafrugell apujarà les escombraries un 7%, l'aigua un 5% i l'IBI un 3,5%

L'equip de govern afirma que presenta unes "ordenances fiscals de contenció" i destaca l'ampliació de bonificacions en sectors socials i ecnòmics

Juli Fernàndez, en una imatge d'arxiu.

Juli Fernàndez, en una imatge d'arxiu. / Aniol Resclosa

Redacció

L'equip de govern de Palafrugell portarà al ple de la setmana vinent les ordenances fiscals per al 2024 que preveuen una pujada de l'IBI del 3,5%, de la taxa d'escombraries del 7% i del rebut de l'aigua del 5%. El govern municipal de PSC i Gent del Poble apunta que la pujada de les escombraries respon al nou contracte de gestió de residus que impulsaran en breu, i que la de l'aigua és atribuïble al context de sequera.

En una nota difosa ahir per l'ajuntament, asseguren que són "unes ordenances fiscals de contenció per donar resposta a les necessitats degut a la situació interna que s’ha trobat al consistori". 

Destaquen que la pujada dels tributs muicipals busca reforçar quatre pilars fonamentals al municipi: millora de la seguretat amb més agents del cos de Policia Local i més agents cívics; la consolidació d’un model de promoció econòmica de qualitat; la millora administrativa interna del propi Ajuntament; l’aposta pels serveis social i el servei a les persones i finalment aconseguir una millora substancial de la recollida de residus i neteja viària amb un nou contracte que aporti un salt de qualitat en el servei.

Segons comenta l’alcalde del municipi, Juli Fernández, “amb aquestes ordenances fiscals volem afrontar reptes en temes de neteja, millora administrativa, seguretat ciutadana i consolidació dels serveis socials; i fer-ho sense afectar de manera significativa l’economia diària de la ciutadania”. El mateix alcalde també comenta que “hem de ser conscients que, com a societat, vivim uns moments difícils amb la crisi de falta d’aigua, els conflictes bèl·lics d’Ucraïna i Palestina; que son problemàtiques que de retruc tenen un abast global i ens acaben afectant en el nostre dia a dia”.

Destacar que enguany "s’ha fet un esforç per incrementar considerablement diverses bonificacions, algunes de les quals passaran del 50% de l’any passat al 60%". També s’aplicaran bonificacions per a instal·lacions de plaques solars en el sector industrial i bonificacions importants a l’activitat econòmica a totes aquelles empreses que s’incloguin dins l’àmbit de “locals amb vida”.