El ple de Calonge reprova una regidora per acusar el cap de recursos humans d'actuar "amb mala fe i voluntat d'engany"

S'ha fet mitjançant una moció a la qual han donat suport tots els grups menys la representant de SOM-CISA

Votació de la moció al ple de Calonge i Sant Antoni

Votació de la moció al ple de Calonge i Sant Antoni / Cedida per l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni

ACN

El ple de Calonge i Sant Antoni ha reprovat la regidora de SOM-CISA, Maria de la Creu Guerrero, per acusar el cap de recursos humans d'actuar "amb mala fe i voluntat d'enganyar" el consistori. S'ha fet mitjançant una moció a la qual s'han adherit tots els grups (Junts, ERC, PSC, Guanyem, PP i Tots pel Poble) menys la regidora afectada. L'escrit s'ha elevat al ple a instància dels caps de les diferents àrees i unitats de l'Ajuntament, que havien criticat les afirmacions que Guerrero va fer ara fa poc més d'una setmana. La moció insta Guerrero a rectificar en públic les afirmacions que va llançar contra el cap de la unitat de Gestió de Persones. Segons informa el consistori, la regidora s'ha "negat a presentar cap disculpa".

La moció, presentada per l’equip de govern, arribava al ple a instància de tots els caps d’àrea i unitat de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, que havien adreçat a l’alcalde i a la regidora de recursos humans un document de condemna de les afirmacions que Maria de la Creu Guerrero va fer al ple del 21 de novembre. Segons informa l'Ajuntament en un comunicat, en aquella sessió Guerrero "va acusar el cap de la unitat de Gestió de Persones de mala fe, d’enganyar l’alcalde i els regidors en el desenvolupament de les seves funcions i de fer una gestió dels recursos humans poc transparent". A més, precisa el comunicat, també va "donar dades falses sobre les retribucions salarials del cap de Gestió de Persones".

Després de la seva intervenció, tots els caps de les diferents àrees i unitats de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni van signar un manifest que van traslladar a l’alcaldia i a la regidora de recursos humans. Hi defensaven "la professionalitat i honorabilitat" del cap de Gestió de Persones i demanaven que es rescabalés el dany que li havien causat les afirmacions "difamatòries" de Guerrero.

L’equip de govern va decidir portar a ple aquest manifest en forma de moció. L'escrit, que s'ha votat avui, ha rebut el suport de tots els grups municipals excepte la regidora afectada (i única representant de SOM-CISA al consistori). La moció ha tirat endavant, doncs, per àmplia majoria amb els setze vots que sumen Junts (sis), ERC (quatre) i els representants d'Avancem, Guanyem, el PP i Tots pel Poble (un regidor cadascun).

Rectificació pública

La moció demana reprovar Maria de la Cruz Guerrero i l'instava a rectificar públicament les seves afirmacions "per rescabalar, en la mesura del possible, els danys causats a l’honor i a la reputació del Cap de la Unitat de Gestió de Persones, sense perjudici de les accions legals que aquest pugui emprendre".

Segons informa l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni al comunicat, Guerrero però "s’ha negat a presentar cap disculpa ni rectificació, i ha defensat que les seves afirmacions s’emmarcaven en l’exercici de la llibertat d’expressió i del control de l’activitat de l’administració pública".

La moció aprovada també insta els regidors i regidores de l’Ajuntament que adoptin les mesures necessàries per garantir l’honorabilitat, la professionalitat i la independència de tot el personal municipal en l’exercici de les seves funcions, excloent-los del debat polític i partidista.