S'enfonsa un pesquer de Palamós però un altre vaixell aconsegueix rescatar els 4 mariners

Una onada va trencar una part de la popa de l'embarcació i es va començar a enfonsar

Les retes del pesquer vistes des de la Salvamar Sirius de Palamós

Les retes del pesquer vistes des de la Salvamar Sirius de Palamós / Salvament Marítim

EFE

 El pesquer La Puntaire, amb base al port de Palamós, es va enfonsar aquest dilluns a la tarda entre el Cap de Sant Sebastià i el Cap de Begur, però els quatre membres de la seva tripulació van aconseguir ser rescatats per un altre pesquer del mateix port que ha anat a ajudar-lo.

La Puntaire, un arrossegador de fusta de 24,6 metres d'eslora, ha sortit a pescar com cada matí cap a tres quarts de set, i cap a un quart de tres de la tarda, quan estaven recollint les xarxes, una onada els va trencar una part de la popa del vaixell i es va començar a enfonsar, segons fonts de la confraria de pescadors.

El patró del vaixell, en adonar-se del que passava, va alertar per ràdio els seus companys d'altres vaixells de Palamós que estaven pescant pels voltants i els va demanar ajuda.

La majoria estaven pescant amb les xarxes a l'aigua, menys el Solraig, el patró del qual i president de la Confraria, Miquel Mir, va buscar la ubicació exacta de La Puntaira i va posar rumb cap allà.

Mentrestant, el patró d'un altre dels vaixells, el Nova Gacela, va trucar a Salvament Marítim, que va activar la Salvamar Sirius i l'helicòpter Helimer 221.

El Solraig va arribar a la posició de La Puntaire entre 12 i 13 minuts després de rebre el senyal d'auxili, i el vaixell ja s'havia enfonsat.

El capità i els tres mariners van tenir el temps just de llençar les dues balses salvavides al mar i pujar-hi, i amb l'ajuda d'una escala de més de tres metres han aconseguit pujar al Solraig.

La Puntaire, en una foto d'arxiu.

La Puntaire, en una foto d'arxiu. / Museu de la Pesca de Palamós

Des d'allà, els van traslladar al port de Palamós cap a les tres de la tarda en perfecte estat i no ha calgut que fossin atesos a cap centre mèdic. Segons va explicar Mir, "el vaixell ha quedat molt malmès i a uns 600 o 700 metres de profunditat, reflotar-lo és inviable".

La Salvamar Sirius va estar una estona rastrejant la zona i va recollir restes del vaixell enfonsat grans que van sortir a la superfície, com ara part del pont.