El pesquer La Puntaire, amb base al port de Palamós, es va enfonsar aquest dilluns a la tarda entre el Cap de Sant Sebastià i el Cap de Begur, però els quatre membres de la seva tripulació van aconseguir ser rescatats per un altre pesquer del mateix port que ha anat a ajudar-lo.

La Puntaire, un arrossegador de fusta de 24,6 metres d'eslora, ha sortit a pescar com cada matí cap a tres quarts de set, i cap a un quart de tres de la tarda, quan estaven recollint les xarxes, una onada els va trencar una part de la popa del vaixell i es va començar a enfonsar, segons fonts de la confraria de pescadors.

El patró del vaixell, en adonar-se del que passava, va alertar per ràdio els seus companys d'altres vaixells de Palamós que estaven pescant pels voltants i els va demanar ajuda.

La majoria estaven pescant amb les xarxes a l'aigua, menys el Solraig, el patró del qual i president de la Confraria, Miquel Mir, va buscar la ubicació exacta de La Puntaira i va posar rumb cap allà.

Mentrestant, el patró d'un altre dels vaixells, el Nova Gacela, va trucar a Salvament Marítim, que va activar la Salvamar Sirius i l'helicòpter Helimer 221.

El Solraig va arribar a la posició de La Puntaire entre 12 i 13 minuts després de rebre el senyal d'auxili, i el vaixell ja s'havia enfonsat.

El capità i els tres mariners van tenir el temps just de llençar les dues balses salvavides al mar i pujar-hi, i amb l'ajuda d'una escala de més de tres metres han aconseguit pujar al Solraig.

La Puntaire, en una foto d'arxiu. Museu de la Pesca de Palamós

Des d'allà, els van traslladar al port de Palamós cap a les tres de la tarda en perfecte estat i no ha calgut que fossin atesos a cap centre mèdic. Segons va explicar Mir, "el vaixell ha quedat molt malmès i a uns 600 o 700 metres de profunditat, reflotar-lo és inviable".

La Salvamar Sirius va estar una estona rastrejant la zona i va recollir restes del vaixell enfonsat grans que van sortir a la superfície, com ara part del pont.