El cotxe elèctric compartit de Palamós ha fet 8.684 km en 266 reserves al llarg d'un any

El consistori ofereix el vehicle com a alternativa sostenible al cotxe privat

El cotxe elèctric d'ús compartit de Palamós aparcat a l'estació de càrrega elèctrica que hi ha al costat de la biblioteca municipal

El cotxe elèctric d'ús compartit de Palamós aparcat a l'estació de càrrega elèctrica que hi ha al costat de la biblioteca municipal / ACN

ACN

El cotxe elèctric compartit que ofereix l'Ajuntament de Palamós amb la cooperativa de Som Mobilitat ha recorregut 8.684 km en un any i l'han reservat 266 vegades. Això suposa un total de 853 hores de conducció i l'estalvi de 679 kg de CO2 en un any. El cotxe ha gastat 2.576 kWh d'energia elèctrica. El consistori i la cooperativa de mobilitat van estrenar el servei al novembre del 2022 amb l'objectiu d'oferir un vehicle elèctric com a alternativa sostenible al cotxe privat. El cotxe està aparcat al carrer de la Mercè, on hi ha un equip de càrrega elèctrica que s'abasteix de les plaques solars que hi ha a la biblioteca municipal.

L'Ajuntament de Palamós i la cooperativa de Som Mobilitat van estrenar un Renaul Zoe de 41 kWh el novembre del 2022. L'objectiu era que els veïns del municipi poguessin reservar-lo per fer-lo servir per desplaçar-se i així fomentar la mobilitat sostenible. Els veïns de Palamós poden reservar-lo de dilluns a divendres entre les quatre de la tarda i les dues de la matinada. Als matins, el cotxe es fa servir per a serveis municipals. Els caps de setmana els ciutadans poden reservar-lo en qualsevol hora del dia.

Per utilitzar el servei cal que la gent es faci sòcia de la cooperativa Som Mobilitat amb una aportació de 10 euros que es retornen en el cas de donar-se de baixa. Després s'han de registrar a l'aplicació que gestiona el servei de 'carsharing' i que es pot descarregar des del web de Som Mobilitat. El consistori fa un balanç molt positiu del funcionament d'aquest primer any del servei.