Els robatoris amb força a Calonge han passat de 253 el 2019, a 137 l'any passat

El regidor de Seguretat atribueix a l'increment de la plantilla de la policia local el descens del 45,8%

El regidor de Seguretat, Alberto Mas.

El regidor de Seguretat, Alberto Mas. / Ajuntament de Calonge

Redacció

L'equip de govern de Calonge i Sant Antoni atribueix a l'increment de la plantilla de la policia local el descens dels robatoris amb força, en un 45,8% en els darrers quatre anys.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Alberto Mas, durant la darrera sessió plenària va informar que el descens ha fet que passin dels 253 el 2019 als 137 el 2023. Diu que "les dades ho avalen" i està convençut al fet que "hem passat de 28 a 36, més els 4 agents que contractem com a reforç durant els quatre mesos de temporada alta".

 Mas ha recordat que quan el Partit Popular va entrar al govern per primera vegada "ja vam assegurar que la nostra prioritat era reforçar la seguretat a Calonge i Sant Antoni i vam emprendre mesures en aquesta direcció que ara, quatre anys després, demostren que estem en el camí correcte".

El tinent d'alcalde ha assenyalat que "només el darrer any els agents de Policia Local van atendre 9.134 requisits, 4.132 trucades telefòniques i 5.002 atencions presencials, vam efectuar 1.116 controls de seguretat, una xifra molt per sobre del que fa qualsevol dels nostres veïns" i s'han portat a terme 179 actuacions de caràcter assistencial, que inclou ajuda a persones grans, malalts o mediacions en conflictes; també durant el 2023 els delictes de violència de gènere han baixat un 41,4%, així com els delictes de violència domèstica han disminuït un 23,5%.

Ocupacions d'habitatges

Per al regidor popular, "la tendència és bona, però cal seguir realitzant un esforç pressupostari i de gestió perquè encara ens queda feina per fer". Mas ha assenyalat que l'àrea de seguretat ciutadana seguirà sent clau en l'actual govern per mantenir aquesta tendència a la baixa en els índexs delinqüencials i donar solucions als nostres veïns. En aquest sentit, ha remarcat, per exemple, com Calonge i Sant Antoni "està traslladant el missatge que no permetem ocupacions d'habitatges a través de la vigilància i actuacions permanents per evitar aquest fenomen tan problemàtic i que porta de corcoll a molts municipis de la província".