La senyalització "excepcional" de la Bisbal d'Empordà que s'ha viralitzat a les xarxes socials

Les xarxes socials s'han omplert de comentaris amb aquest rètol de la Bisbal d'Empordà

El cartell de la Bisbal d'Empordà que s'ha viralitzat a les xarxes socials.

El cartell de la Bisbal d'Empordà que s'ha viralitzat a les xarxes socials. / Carles P / @pdpelat

Miguel Áriz

Abans de publicar o imprimir un text convé revisar-lo bé per no cometre errors, sobretot quan es trasllada una informació interessant i necessària per als seus destinataris, ja que, en cas contrari, pot originar problemes o malentesos. És el cas d'una senyalització excepcional que ha aparegut a la Bisbal d'Empordà i que s'ha fet viral a la xarxa social X (abans coneguda com a Twitter) pel seu contingut.

La senyalització ha estat col·locada sobre un suport metàl·lic, ben visible amb un color groc de fons i sobre el que llueix un gran senyal de prohibit aparcar perquè la vegin els usuaris d'aquestes places. I aquest és el missatge que pretén traslladar l'ajuntament de la localitat empordanesa: avisa, en un foli blanc enganxat al senyal amb cinta adhesiva, que durant un dia no es podrà estacionar vehicles en aquesta zona perquè es faran unes tasques de pintat de 6 a 14 hores. I agraeix la col·laboració dels ciutadans davant les molèsties que això els causarà.

Fins aquí tot és correcte, però el que falla (i molt) és la data: el 31 de febrer. Aquesta data no existeix: febrer mai té 31 dies, sinó que acaba en el dia 28 excepte en els anys de traspàs. Precisament, enguany, febrer té 29 dies, però no pas 31. Quelcom va fallar.

“A la Bisbal d'Empordà si hem de pintar el 31 de febrer ho fem”, escriu Carles P (@pdpelat), el veí de la localitat gironina que ha pujat a les xarxes socials la foto amb l'errada, que en menys d'un dia porta milers de visualitzacions. “Poques ganes de treballar veig”, li respon un altre usuari. “Estic bastant segur que ningú aparcarà aquest dia”, pronostica un altre. “Els catalans fem coses per canviar el món”, reflexiona un més.