La Policia Local deté un piròman per cremar contenidors a Platja d’Aro

El van sorprendre quan fugia calar foc en uns recipients de Castell d'Aro i en l'escorcoll li van trobar uns guants cremats de la part dels dits i dos encenedors

Una illa de contenidors i els bombers actuant a Platja d'Aro

Una illa de contenidors i els bombers actuant a Platja d'Aro / Policia Local de Castell-Platja d'Aro

Eva Batlle

Eva Batlle

La Policia Local de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró ha detingut un piròman que podria haver cremat una cinquantena de contenidors al municipi. Uns fets que hauria comès en poc més de dues setmanes. Els agents locals el van sorprendre quan fugia calar foc aquest diumenge en uns recipients de Castell d'Aro i en l'escorcoll li van trobar uns guants cremats de la part dels dits i dos encenedors. En només una nit en va cremar 16.

L’home, de 55 anys, va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de danys i un d'incendi. Es dona la circumstància que el detingut acumula diferents antecedents per delictes de diferent naturalesa.

La detenció es va fer el diumenge 11 de febrer després que hi hagués una onada d'incendis contenidors al municipi durant la matinada. Els focs es van produir entre tres quarts d'una de la matinada i les dues i 20 minuts. La Policia Local va rebre diferents avisos de la crema de contenidors d’escombraries.

El primer va ser el d'un testimoni que va advertir a tres quarts d'una- que hi havia diversos contenidors cremant al carrer Nostra Senyora del Carme. Al lloc s’hi van desplaçar diferents unitats de la policia local i de Bombers, els quals van poder sufocar l’incendi. Minuts més tard, cap a la una i deu minuts, un veí va alertar que hi havia un contenidor cremant entre el carrer de Sant Narcís i la cruïlla amb el de Santa Eliana.

Un cop sufocat aquest segon incendi, la Policia Local va considerar adient que una dotació dels Bombers es quedés fixa al municipi en previsió de nous incendis. Així va ser, cap a dos quarts dues van rebre un nou avís informant que al carrer Gaziel hi havia contenidors cremant. Més tard, es van rebre nous aviso gairebé simultanis, a les 02:05 hores al carrer Pardines i, finalment, a les 02:20 al carrer Casino de Castell d’Aro.

Un dels contenidors en flames

Un dels contenidors en flames / Policia Local de Castell-Platja d'Aro

Recerca i càmeres

Precisament en aquest darrer incendi, una patrulla de la Policia local va poder veure com fugia de la zona en bicicleta un home d’uns 50 anys que portava una gorra i una motxilla, però va ser impossible que se’l pogués interceptar. A partir d’aquell moment, es va iniciar una recerca de la persona sospitosa, localitzant-la minuts més tard a l’Avinguda Castell d’Aro de Platja d’Aro.

En l’escorcoll, els agents li van trobar uns guants cremats de la part dels dits i dos encenedors. Els agents que van realitzar la identificació i escorcoll del sospitós van advertir que la seva roba i motxilla desprenia una forta olor de cremat. Paral·lelament, la Policia Local va comprovar els moviments de la persona sospitosa amb la seva bicicleta mitjançant les càmeres de videovigilància del municipi i van poder comprovar que els desplaçaments que havia realitzat corresponien amb les franges horàries i llocs on s’havien produït els incendis.

Més incendis

Segons la Policia Local, aquests incendis podrien tenir relació amb els ocorreguts la passada nit del 28 de gener als carrers Joan Maragall, Onze de Setembre i Sorres, on també es van cremar contenidors d’escombraries.

Pel que fa als danys, l’empresa subministradora dels contenidors d’escombraries, aquesta matinada s’haurien cremat 16 contenidors, cinc estructures i una illa, amb un valor aproximat de 30.000 euros. A aquests danys s’hi haurien de sumar els produïts el passat 28 de gener on es van cremar 33 contenidors i les seves estructures d’un valor aproximat de 15.000 euros. Així doncs, els danys d'ambdós episodis pugen fins als 45.000 euros.