El turista català i el francès és el majoritari a Torroella i l’Estartit

La memòria turística de l’any passat conclou que principalment arriben en vehicle i viatgen en parella

El turista de l'Estartit és majoritàriament francès

El turista de l'Estartit és majoritàriament francès / DdG

DdG

La memòria turística elaborada des de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit conclou que el turista tipus que els visita és català o francès. Arriba en cotxe i viatja en parella. La memòria recull altres xifres i dades d’ocupació i consultes a l’Oficina de Turisme, Serveis a les Platges, activitats i comunicació. Les cosultes ateses han crescut un 2,5% i certifiquen la recuperació després de la pandèmia. 

El català i el francès són els majoriaris. El primer ho és a l’oficina de turisme de Torroella, i el francès a l’Estartit. Aquest darrer va realitzar 14.556 consultes seguit de les 10.031 del català, 4265 de la resta de l’Estat, 1630 l’holandès i l’alemany amb 1453

A l'Estat Espanyol, turisme català al marge, van destacar les consultes fetes pels turistes provinents d'Euskadi (28% del total), Madrid (15% del total), Aragó (13% del total) i Navarra (12% del total). Pel que fa a la informació sol·licitada les qüestions generals sobre la destinació van representar el 24% del total. Van destacar les sol·licituds d'informació d'excursions a peu i en bicicleta (8% del total) i del Parc Natural (6% del total).

Pel que fa al Punt d'Informació de Torroella de Montgrí el turisme nacional va continuar essent el que va fer més consultes (58% del total). Seguits del francès amb un 18% de consultes i l'holandès, amb un 5,10% de consultes. Dins el mercat espanyol, com en el cas de l'Estartit, Bascos, madrilenys i aragonesos van liderar el top-3. La informació més sol·licitada també va ser, un 48% dels casos sobre, qüestions generals del municipi.

Des de principis del 2023, la Xarxa d'Oficines de Turisme de Catalunya disposa d'una nova eina de recollida de consultes, l'Infotourist, que s'omple a través d'enquestes als visitants.

La majoria dels enquestats, 312 sobre el total, van viatjar a la destinació en parella i 237 en família, amb la franja entre els 45 i 64 anys . El mitjà més utilitzat per venir a Torroella de Montgrí i l'Estartit va ser el vehicle privat amb 572 respostes en les enquestes.

L'ocupació turística el passat 2023 va ser de mitjana del 55% entre la Setmana Santa i els mesos d’estiu. 

L'ocupació hotelera va ser del 65 %, la dels càmpings del 41% i la de les agències de lloguer de pisos turístics del 59%. El mes d'agost va ser el de més ocupació amb un 84%, 67% i 93% respectivament.

Es va participar a diferents fires i s’ha detectat un increment de seguidors a les xarxes. 

Des de l’Ajuntament s’ha realitzat una seixantena d’activitats d’animació i esportives. S’han millorat espais com les platges on s’han col·locat jocs.