El PSC de Torroella de Montgrí proposa construir una comissaria al nucli

El grup planteja mantenir de l'Estartit, però situar-ne una de nova al polígon industrial

Calculen que el cost seria d'1,3 milions d'euros

La seu de la Policia Local, a l'Estartit.

La seu de la Policia Local, a l'Estartit. / google.maps

Redacció

El PSC de Torroella de Montgrí ha presentat una proposta a l’ajuntament per fer una nova comissaria al nucli. Consideren que es podri aubicar al polígon inddustrial i calculen que tindria un cost d’1,3 milions d’euros. 

El grup planteja que la comissaria actual a l’Estartit no s’hauria de tancar, però «creiem que seria més òptim» que s’ubiqués a Torroella perquè hi ha més gent durant l’any. L'altra cumpliria igualment una funció important perquè la població es multiplica a l'Estartit durant les temporades turístiques. "No volem que es tanqui la seu de l'Estartit, ja que encara donaria servei a la població d'allà i seria un reforç important durant la temporada turística en què el municipi i l'EMD veuen incrementada la seva població substancialment" ha explicat el portaveu del PSC, Ramon Moreno.

Les obres el 2026

Demanen actualitzar un projecte del 2015 fet per l’arquitecte Sebastià Figuerola. Això creuen que suposria un cost de 35.000 euros. La comissaria la posarien en terrenys municipals que hi ha al polígon.. "L'Ajuntament de Torroella disposa de diferents terrenys que serien ideals per a la nova comissaria al polígon industrial que no necessitarien massa adequació per iniciar la construcció de la nova comissaria, si el 2025 s'adapta el projecte que ja existeix, entenem que al 2026 ja es podrien iniciar els treballs de construcció de la nova comissaria del municipi" ha explicat el regidor socialista, Ramon Moreno.

Els socialistes calculen que el cost d'1,3 M d'€ es podria veure reduïts a la meitat si el govern de la ciutat tramités subvencions amb el pla únic d'obres i serveis de la Generalitat de Catalunya i a través de fons europeus.