Accions a Calonge i Sant Antoni perquè les empreses creïn ocupació de qualitat

L'Ajuntament espera reduir la fugida de persones treballadores i augmentar la retenció de talent

Imatge del vídeo de la campanya.

Imatge del vídeo de la campanya. / Ajuntament de Calonge i Sant Antoni

Redacció

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni pretén promoure l'ocupació de qualitat al municipi. Per això porta a terme diverses actuacions a través d'una campanya. L'objectiu és que es creïn aquests llocs de treball contribuint a reduir la fugida de persones treballadores i augmentar la retenció de talent de les empreses fomentant el sentit de la pertinença i lleialtat a l'empresa.

Les actuacions es porten a terme des de "Calonge i Sant Antoni Activa" i amb la col·laboració del Consell Comarcal de Baix Empordà.

El regidor de promoció econòmica de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, Arturo Prades, ha remarcat la voluntat de l'administració de seguir treballant per contribuir a resoldre les dificultats ocupacionals del municipi, així com incentivar la col·laboració publicoprivada per trobar solucions.

Des de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni s'han identificat algunes de les empreses del municipi que porten a terme bones pràctiques i han portat a terme vídeos explicatius que mostren exemples reals d'empreses locals que han implementat amb èxit polític d'inclusió i ocupació de qualitat.

El testimoni d'empreses com el grup Hoteler Escampa, Hostal Olga, Restaurant Kubansky, Carnisseries Arnall, Supermercat Consum, Instal·lacions Sasarols i Cashkeeper pretenen sensibilitzar a les empreses en la rellevància de contribuir a reduir la fugida de treballadors i augmentar la retenció del talent en les empreses mitjançant una cultura organitzativa positiva on la persona treballadora se senti valorada. 

Aquestes empreses també expliquen com han adaptat les polítiques de recursos humans a la realitat del mercat de treball, brindant flexibilitat, sensibilitat i obertura cap a persones en situació irregular i contribuint a la seva integració social i de les Persones en situació de desocupació crònica o amb dificultats per integrar-se al mercat de treball, de nou, tots ells amb perfils professionals diversos.

Participació activa dels empresaris

L'Ajuntament també vol valorar la participació activa dels empresaris locals en programes de formació i capacitació per a futurs treballadors, compartint els seus coneixements i experiències per a enriquir el sentiment de comunitat en el municipi i la seva implicació en l'impuls de nous professionals de l'àmbit dels oficis.