Junts per Sant Feliu portarà al ple les mesures per fer front als multireincidents

La formació aposta per una sèrie de mesures per reduir aquest tipus de delinqüència

Junts portarà al ple mesures per fer front a la delinqüència multireincident

Junts portarà al ple mesures per fer front a la delinqüència multireincident / Junts

Redacció

Junts per Sant Feliu portarà al ple de demà una proposició per fer front al problema de la delinqüència multireincident i la inseguretat al municipi, amb una sèrie de mesures que insten administracions superiors a reformar el Codi Penal i la Llei d'enjudiciament criminal. També a dotar de més recursos l'administració de justícia.

El grup posa de manifest que a Sant Feliu de Guíxols, les informacions sobre l’evolució delinqüencial ens mostren que el 2023 han baixat els fets delictius convencionals, però es mantenen els casos coneguts de delinqüència multireincident, com poden ser els robatoris permanents a les instal·lacions municipals com la deixalleria, robatoris als establiments comercials o la crema i robatori de vehicles de forma periòdica.

Junts també constata que la darrera reforma de l'article 234.2 del Codi Penal per introduir els furts com a causa de multireincidència "no ha resultat efectiva" perquè considera que el problema es troba en "la incapacitat del sistema judicial per donar resposta de forma àgil a casos com aquests". Fins i tot valora que l'increment d'efectius policials "es mostra ineficient" si la justícia "no és capaç de donar recorregut sancionador" a les actuacions policials.

Reforma codi penal

El grup demana a l'Ajuntament governat per Tots per Sant Feliu que insti a la Generalitat a elaborar una proposta de reforma i adaptació del Codi Penal i la Llei d'enjudiciament criminal per fer front al fenomen de la multireincidència i presentar-la a la Comissió de Justícia del Parlament de Catalunya.

També demana que s'insti a Justícia de la Generalitat a reclamar al Ministeri de Justícia nous jutjats i els jutges de reforç que corresponguin "després d'haver fet un estudi sobre la sobrecàrrega d'actuacions que pateixen els jutjats de Catalunya".