El Saló dels Oficis de Palafrugell posarà el focus en dignificar els oficis

Se celebrarà l'1 de març amb la representació de 21 famílies professionals d'FP i dels Certificats Professionals

El Saló els Oficis de Palafrugell en la passada edició

El Saló els Oficis de Palafrugell en la passada edició / Consell Comarcal de l'Alt Empordà

Redacció

Palafrugell acollirà l'1 de març el Saló dels Oficis i les Professions amb la col·laboració d'FP Baix Empordà. Se celebrarà a l'Espai Cultural La Bòbila amb l'objectiu de potenciar la formació i l’ocupació de qualitat entre la població.

El Saló està previst que rebi alumnat de 4t d'ESO, batxillerats i cicles formatius dels centres d'educació secundària d'arreu de la comarca. També empreses, gremis i institucions públiques.

Hi haurà la representació de 21 famílies professionals d'FP i dels Certificats Professionals que s'ofereixen a la comarca.

L'Ajuntament de Palafrugell ha remarcat que el Saló posa el focus en visualitzar i dignificar els oficis, fer front al repte del relleu generacional i a més, ofereix recursos d’orientació per tal d’oferir suport a les persones participants a l’hora de prendre una decisió en relació al seu itinerari formatiu i laboral.

L’edició d’enguany està organitzada pel Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració d’FP Baix Empordà, l’Ajuntament de Palafrugell i la Cambra de Comerç de Palamós. Altres entitats col·laboradores són els Ajuntaments de la comarca, les Oficines de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya, Gremis, així com els centres que ofereixen Certificats de Professionalitat i que reforçaran els recursos oferts a les persones per potenciar el seu itinerari personal, formatiu i laboral.

Xerrada a les famílies

El Saló obrirà les portes el dia abans per donar assessorament a les famílies. Està programada la xerrada "I tu què vols ser de gran?" per oferir recursos i acompanyar a les famílies en el procés de presa de decisions dels fills en relació a la tria del seu itinerari formatiu.