Una trentena d'equips competiran a Palafrugell a la final nacional d'un concurs de robòtica

L'esdeveniment tindrà lloc el cap de setmana a l'espai de La Bòbila

La competició, en una passada edició.

La competició, en una passada edició. / DdG

Redacció

Palafrugell acollirà la final nacional dels robots VEX, una competició de robòtica on participaran una trentena d'equips.

Es portarà a terme el cap de setmana en la fase final en l'àmbit nacional a l'espai La Bòbila organitzat per l’escola Sant Jordi, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palafrugell i Innova’t Educació.

Els equips guanyadors participaran a la final internacional a Dallas, Texas.

Els robots VEX són una marca mundial de productes per a robòtica destinats a escoles, instituts, universitats i equips de robòtica de competició, on destaca l’enginy, la innovació, els reptes i la superació per part dels participants.

La trentena d'equips espanyols que hi seran presents participaran en les diferents categories (primària, secundària i universitària). Procedeixen de diferents punts del país.

300 assistents

Paral·lelament, es comptarà amb l'assistència aproximada d'unes 300 persones entre els competidors i les seves famílies. L'Ajuntament destaca que, a banda d'assistir a la competició, podran conèixer i visitar el municipi, amb la seva restauració i comerç, el Museu del Suro, el mercat del diumenge o altres llocs d’interès com els nuclis costaners de Calella, Llafranc i Tamariu, o bé la tranquil·litat de Llofriu.