Cop a una banda que cultivava marihuana en cases de Platja d'Aro, Santa Cristina i Sant Feliu

La Policia Nacional amb les locals desmantellen tres cultius i detenen cinc persones, una d'elles amb ordre d'ingrés a presó 

Eva Batlle

Eva Batlle

Cop a una banda que cultivava marihuana en cases de Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro i Sant Feliu de Guíxols. La Policia Nacional amb les locals d'aquests tres municipis han desmantellat tres cultius i han detingut cinc persones, una d'elles amb ordre d'ingrés a presó.

La investigació policial va començar gràcies a les policies locals que van informar la Policia Nacional que hi havia persones als seus municipis que podrien dur a terme l'activitat il·legal cosa que estava provocant problemes de seguretat als municipis i també de sobrecàrrega a les línies elèctriques i en conseqüència, talls de llum. El primer domicili on es va localitzar aquesta activitat va ser a Platja d'Aro i després als altres dos municipis.

Al mesura que van indagar, els investigadors van poder comprovar que en tres domicilis s'estava cultivant marihuana i que eren cultius ben preparats amb tot el material necessari així i també comptaven amb productes per augmentar el THC de les plantes. A banda comptaven també amb la infraestructura per poder comercialitzar la droga un cop cultivada. Aquests domicilis estaven llogats.

Gràcies a les indagacions, els investigadors van poder corroborar els fets i van veure que els implicats en els tres domicilis, tot i ser de diferents nacionalitats (espanyola, francesa i holandesa), es relacionaven i, per tant, també el seu negoci de la droga. Formaven una banda ben organitzada i estructurada, com va comprovar la policia.

Cabdells assecant-se en un dels domicilis

Cabdells assecant-se en un dels domicilis / Policia Nacional i Policies Locals de Platja d'Aro, Santa Cristina i Sant Feliu

A banda, van comprovar que les plantacions generaven frau elèctric, tal com va certificar la subministradora.

Operació simultània

Arran d'això, la matinada del dia 13 de febrer es va fer l'operació policial de forma simultània en els tres municipis del Baix Empordà. Amb el manament judicial els cossos policials van entrar als domicilis on van arrestar els cinc homes i a més van requisar 90 quilos de marihuana, 53 grams de cocaïna i estris per envasar i distribuir la droga com una balança de precisió, bossetes per envasar. També van intervenir 350 euros, quatre cotxes i una motocicleta.

Els cinc detinguts van quedar acusats de ser presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues i un de frau elèctric. Tots van passar a disposició del jutge de Sant Feliu que en va manar l'ingrés a presó de dos d'ells i els altres tres van quedar amb llibertat amb mesures cautelars. Un d'ells comptava amb una ordre d'ingrés a presó per un jutjat de Mataró per delictes violents. L'altre que ha ingressat a presó és un delinqüent multireincident.

Gràcies a l'operació policial es va retornar la normalitat a la zona pel que fa als talls de llum que patia la població. El frau comès per la banda és de més de 76.600 euros.