Desmantellen un taller mecànic il·legal a Sant Feliu de Guíxols

El Seprona va trobar-hi diversos vehicles per reparar i residus sense mesures mediambientals

El taller il·legal de Sant Feliu de Guíxols

El taller il·legal de Sant Feliu de Guíxols / Guàrdia Civil

Eva Batlle

Eva Batlle

La Guàrdia Civilha desmantellat un taller mecànic il·legal a Sant Feliu de Guíxols i n'han denunciat el propietari.

Els agents del Seprona (Servei de Protecció de la Natura) van tenir coneixement que en aquest municipi hi podia haver un taller de reparació d'automòbils que no estava autoritzat per executar aquesta tasca. Per això van començar a investigar per constatar la veracitat dels fets.

El dimarts passat dia 20 s'hi van traslladar per confirmar les sospites i en arribar van trobar-se un local tancat, però que a dins s'hi feien treballs de reparació d'automòbils. Concretament, hi van trobar set vehicles pendents de reparació.

Davant dels fets, els agents van parlar amb el responsable del taller i aquest els va informar que els vehicles els tenia per reparar i que després els vendria. Davant els dubtes, els agents van demanar-li la documentació pertinent per dur a terme aquesta tasca legalment. Aquest, però no els en va aportar cap.

D'altra banda, en el mateix recinte, els agents van observar que hi havia no tan sols els vehicles sinó peces, para-xocs, rodes, llantes, entre altres. Tot es trobava a l'aire lliure.

També hi ha residus perillosos com a oli de motor sense cap protecció cosa que podia provocar una filtració al subsol.

A més de tot això, van trobar Residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEES) com escalfadors elèctrics, neveres, rentadores. Tots ells estaven emmagatzemats a l'exterior i sense les pertinents mesures mediambientals.

Davant totes les irregularitats, l'home va quedar denunciat, informa el cos policial.

L'aparició d'aquest tipus de negocis il·legals ha portat el sector en més d'una ocasió a denunciar la dificultat de localitzar aquestes pràctiques.