Palafrugell acull la segona edició del Saló dels Oficis i les Professions

L'Espai Cultural la Bòbila s'omple amb unes 2.000 persones en una jornada en col·laboració amb FP Baix Empordà

Una de les xerrades de la 2a edició del Saló dels Oficis i les Professions de Palafrugell.

Una de les xerrades de la 2a edició del Saló dels Oficis i les Professions de Palafrugell. / Consell Comarcal del Baix Empordà

DdG

L'Espai Cultural la Bòbila va acollir els darrers 29 de febrer i 1 de març una segona edició del Saló dels Oficis i les Professions de Palafrugell en la que hi van acudir aproximadament 2.000 persones. La iniciativa, que es va dur a terme en col·laboració amb FP Baix Empordà, pretenia servir com a punt de trobada perquè l'alumnat de 4t d'ESO, batxillerats, cicles formatius, així com a professionals i interessats dels 36 municipis del Baix Empordà, puguin explorar una àmplia oferta formativa i professional, així com les oportunitats que generen en l'àmbit laboral.

També es va voler posar el focus en visualitzar i dignificar els oficis, com també fer front al repte del relleu generacional i oferir recursos d'orientació i suport a les famílies.

Durant la inauguració, figures com Raquel Robert Rubio, directora de Serveis Territorials d'Economia i Hisenda a Girona, l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, i Enric Marquès, vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà, van remarcar la importància dels oficis i les professions com a pilars fonamentals per al desenvolupament i progrés de la societat.

Els assistents a la jornada van tenir l'oportunitat de visitar les 21 famílies professionals d'FP i Certificats de Professionalitat, i també van poder participar en xerrades i tallers que anaven des de la realitat virtual fins a l'art floral o la decoració de brioixeria. Per altra banda, Isabel Coronado, orientadora formativa en l'àmbit de l'educació, va oferir una formació per famílies i adolescents amb la intenció d'ajudar en la presa de decisions i tria del seu itinerari formatiu.

Marqués va remarcar com a «imprescindible» la interlocució amb les empreses per incidir en la formació professional, i va afegir que el Saló «exemplifica la necessitat de treballar plegats amb el Departament d'Educació». El vicepresident, a més, va voler agrair la participació que va rebre la jornada, tant d'assistents com de col·laboradors. «La vostra participació i suport han fet d'aquesta edició un veritable èxit. Continuarem treballant per potenciar la formació professional i respondre als reptes del relleu generacional, sempre amb l'objectiu de millorar l'ocupació de qualitat entre la nostra població i dignificar els oficis. Ens comprometem a continuar oferint recursos d'orientació i suport a les famílies i a reforçar la col·laboració entre l'educació i el teixit empresarial per al benefici de tota la comunitat del Baix Empordà», va declarar.