Pals nega "tales abusives" d'arbres que han denunciat entitats ecologistes

L'Ajuntament exposa que els treballs formen part d'uns treballs contra incendis i que compten amb un informe favorable dels Agents Rurals

Els pins talats, a Pals.

Els pins talats, a Pals. / ACN

ACN

Pals nega les "tales abusives" d'arbrat que l'entitat Salvem la Platja de Pals va denunciar a pinedes ubicades a la zona de Rodors. En un comunicat, l'Ajuntament exposa que els treballs formen part de l'execució de franges perimetrals contra incendis a les zones del Mas Tomasí, Arenals de Mar i Puig sa Guilla i que compten amb un informe favorable dels Agents Rurals: "La franja perimetral feta compleix els metres d'amplada i l'informe valora positivament els treballs realitzats, considerant les característiques del lloc, l'estat de la vegetació, el pendent existent, el tipus de massa i la tipologia de sòl". L'Ajuntament exposa que les tasques d'obertura no han acabat i que en faran seguiment fins que estiguin enllestides.

Al comunicat, l'Ajuntament recorda que és obligatori adoptar mesures per frenar l'avanç de les flames en cas d'incendi i evitar que un eventual foc arribi a urbanitzacions, a nuclis de població, a edificacions i instal·lacions situats en terrenys forestals. I exposen que la tala denunciada pels ecologistes forma part dels treballs per obrir franges de protecció.