Accepta 6 mesos de presó per entrar a una casa de Platja d'Aro aprofitant que el propietari no hi era

Els Mossos d'Esquadra el van enxampar dormint al sofà i el van "expulsar" de l'immoble

D'esquenes, el condemnat per entrar en una casa de Platja d'Aro aprofitant que el propietari no hi era.

D'esquenes, el condemnat per entrar en una casa de Platja d'Aro aprofitant que el propietari no hi era. / Marina López / ACN

Marina López / ACN

Marina López / ACN

Un acusat ha evitat un judici amb jurat popular i ha acceptat una condemna de 6 mesos de presó per entrar a una casa de Platja d'Aro aprofitant que el propietari no hi era. El condemnat ha admès que a les vuit del matí del 13 de novembre del 2022 va anar a l'habitatge, va forçar la porta corredora del menjador i es va instal·lar a la casa. Els Mossos d'Esquadra el van enxampar dormint al sofà i el van "expulsar" de l'immoble. S'enfrontava inicialment a 2 anys de presó per un delicte de violació de domicili. Com que ha reconegut els fets, fiscal i defensa han arribat a un acord per rebaixar-li la condemna. No haurà d'entrar a presó amb la condició de no tornar a delinquir i pagar els desperfectes de la porta.

A la vista, que s'ha fet a la secció tercera de l'Audiència de Girona, l'acusat ha reconegut els fets i ha acceptat la condemna. El fiscal Víctor Pillado demanava inicialment 2 anys de presó per un delicte de violació de domicili. Com que la fiscalia i la defensa han arribat a un acord, el president del tribunal, Juan Mora, ha condemnat el processat de viva veu i ha declarat que la sentència és ferma.

Dormit al sofà

Segons recull l'escrit d'acusació del fiscal que el processat ha subscrit, a les 8.09 hores del matí del 13 de novembre del 2022 va anar fins a una casa situada al carrer Monturiol de la localitzat de Castell-Platja d'Aro. Era la residència habitual del seu propietari "legítim" que aquell dia no hi era: "Va aprofitar que el propietari estava fora del domicili amb motiu d'una celebració a Vilanova i la Geltrú".

Un cop al carrer, el condemnat va forçar la porta corredora del menjador i es va "instal·lar" a la casa, estirant-se al sofà a dormir. Va ser així com el van localitzar els Mossos d'Esquadra, que el van poder fer marxar de l'habitatge. Com que la pena és inferior a 2 anys de presó i el processat no té antecedents, el tribunal ha acordat la suspensió de la condemna i no haurà d'entrar a presó. A petició del fiscal ha acordat dues condicions: que no torni a delinquir durant els pròxims dos anys i que pagui els 121 euros dels desperfectes a la porta corredora.