Iberdrola instal·la una comunitat solar a Castell d'Aro

S'han situat una instal·lació fotovoltaica sobre la Fusteria Albert Valls que pot beneficiar al propi negoci i a 64 veïns

La instal·lació fotovoltaica.

La instal·lació fotovoltaica. / Iberdrola

Redacció

Iberdrola instal·la a Castell d'Aro una comunitat solar amb un sistema fotovoltaic a la coberta de la nau de la Fusteria Albert Valls. La instal·lació permetrà beneficiar-se de l'avantatge de l'autoconsum, sense haver de tenir-ne una de pròpia. És la tercera comunitat solar a les comarques gironines després de Girona capital i Cassà de la Selva. La fusteria podrà cobrir el 40% del consum i fins a 64 veïns podran estalviar en les factures.

La modalitat d'autoconsum comunitari permet als usuaris compartir l'energia 100% renovable generada des d'una única instal·lació fotovoltaica ubicada a les proximitats del seu domicili. En aquest cas, la planta ha estat ubicada a la coberta de la nau de Fusteria Albert Valls i Iberdrola és qui fa la inversió.

La instal·lació consta de 70 panells amb una potència total de 32 kilovatios (kW), suficient per produir anualment 42 MWh, i evitarà l'emissió a prop de 234 tones de CO₂ a l'atmosfera en els 30 anys vinents.

Juan Miguel Bailón, delegat Comercial d'Iberdrola a Catalunya, ha manifestat que "estem orgullosos de poder oferir als veïns energia renovable i de quilòmetre zero per als seus voltant habitatges”.

La instal·lació de Castell d'Aro és la tercera que Iberdrola posa en marxa a la província de Girona, després de la dels barris Domeny-Taialà i Fontajau, a la capital, i la de Cassà de la Selva, que permeten a més de 270 clients gaudir de l'avantatge de l'autoconsum sense realitzar una inversió.

Els sistemes solars d'autoconsum poden suposar un estalvi en la factura anual del 30%, en el cas de les comunitats de veïns; un 50% per a empreses i negocis; i fins a un 70% en habitatges unifamiliars.