Calonge i Sant Antoni repartirà 10.000 airejadors d'aixeta per reduir el consum d'aigua

L'ajuntament vol rebaixar el consum que està un 11% per sobre el que indica l'ACA

Repartiment dels airejadors.

Repartiment dels airejadors. / Ajuntament de Calonge

Redacció

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha començat a repartir gratuïtament 10.000 airejadors per a les aixetes per a reduir el consum d'aigua, es calcula un 60%.

La regidora de Medi Ambient, Lídia Sánchez, ha explicat que "el 60% en una aixeta és moltíssim" i que "el consum que pots reduir pel que fa a cada domicili és poc, però tot suma, és molt important".

El consum a Calonge, afegeix la regidora, "és pràcticament tot" domèstic. "Com a municipi estem consumint un 11% més del que indica l'Agència Catalana de l'Aigua, fem un petit esforç per assolir el que ens marquen i, fins i tot, millorar-ho", ha manifestat la regidora.

Els airejadors es reparteixen des de l'oficina d'atenció al client d'Agbar; a la carpa informativa que l'Àrea de Medi Ambient instal·la els dimecres al mercat de Sant Antoni i els dijous al de Calonge, on també fan tasques de sensibilització; a les escoles i als casals d'avis; i a través de Turisme i de les agències immobiliàries, especialment conscienciar als visitants establerts en Habitatges d'ús Turístic. També s'espera arribar als càmpings.

Projectes per millorar l'eficiència

L'Ajuntament també ha engegat diversos projectes per millorar l'eficiència a la xarxa d'aigua; instal·lació de reductores telecontrolades que redueixen el consum nocturn d'aigua i minven les pèrdues per fuites; l'activació de pous municipals ue permeten més autosuficiència i dependre menys de l'aigua que es compra a l'ACA; la renovació del parc de comptadors, amb la implementació d'un comptador de telemetria que acabarà permetent un control individual a cada consumidor; i la sectorització del municipi en diferents trams, que possibilita actuacions localitzades a la xarxa sense afectar tot el municipi.