Un miler d'alumnes viuen la ciència i la robòtica a Palafrugell

El Festival Palarobòtica ha tancat la cinquena edició creixent i confirmant-se com una trobada de referència

Una de les activitats del festival.

Una de les activitats del festival. / Ajuntament de Palafrugell

Redacció

Un miler d'alumnes de primer i quart de primària, i de diferents cursos de secundària, de tots els centres educatius de Palafrugell s'han apropat a la ciència i a la robòtica a través del Festival de Robòtica Educativa de Palafrugell, el Palarobòtica. El festival ha crescut, s'ha convertit en una trobada de referència i ha aconseguit l'objectiu d'apropar la ciència i la robòtica als estudiants.

En aquesta cinquena edició hi ha hagut més alumnes i més espais on han tingut lloc activitats.

Disseny i construcció d'un giny

La programació ha començat amb el Bee Festival que està adreçat a la robòtica infantil i en paral·lel l'Steam Porject que és una jornada de cocreació i robòtica per a alumnat de quart de primària amb disseny i construcció d'un giny que dona resposta a un repte.

Finalment, el Tecno Festival s'ha adreçat a l'alumnat de secundària que, en aquest cas, mostrava els projectes que estan fent al centre on també s'ha desenvolupat un concurs de sumo.

Palafrugell va ser el primer municipi del Baix Empordà en organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques. Els objectius de la jornada són acostar la ciència i la tecnologia als infants i joves, fomentar la relació entre els i les alumnes de totes les escoles i instituts i mostrar a la població el treball a les aules.

Dues conferències

el Centre Municipal d’Educació i el Teatre Municipal han acollit les dues conferències d’aquest any. La primera, el dijous dia 4 d’abril, a 2/4 de 6 de la tarda al CME i que portava per títol “El pensament computacional al nou currículum”. La xerrada va anar a càrrec de l’equip Càtedra Tekhé i UdiGitalEdu.

Mentre la segona xerrada ha estat aquest matí a les 10h, al Teatre Municipal, on Cecilio Angulo Bahón, docent i investigador de la UPC ha parlat sobre els nous reptes de la intel·ligència artificial.