Un torrent es desborda a Begur i causa desperfectes en un restaurant

La notable quantitat de pluja que va caure en poc temps va fer desbordar aquest petit curs d'aigua

Imatge de la terrassa del restaurant de la cala d'Aiguablava de Begur, en el moment que el torrent es va desbordar.

Imatge de la terrassa del restaurant de la cala d'Aiguablava de Begur, en el moment que el torrent es va desbordar. / WhatsApp / @MeteoGasso

Miquel Cornellà de la Cruz

Miquel Cornellà de la Cruz

Les intenses pluges que van caure aquest dimarts a la tarda a diversos punts de les comarques gironines van fer créixer el cabal dels rius i, en alguns casos, van arribar a desbordar alguns torrents locals.

Va ser el cas d'un torrent que desemboca a la cala d'Aiguablava de Begur. Les precipitacions, acompanyades en alguns indrets de pedra, van anar omplint aquest petit curs fluvial que baixa fins a la platja. La notable quantitat d'aigua que va caure en poc temps va desbordar el torrent que, en arribar a la cala d'Aiguablava, va causar desperfectes en el restaurant Toc al Mar.

Un vídeo que corre per les xarxes socials mostra la força de l'aigua entrant per la terrassa de l'establiment i causant danys al mobiliari.

Tot i l'espectacularitat de les imatges, aquest dimecres al matí, l'establiment ha anunciat a les xarxes socials la reobertura: "Tot en ordre". El propietari del local, Santi Colominas, en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, ha afirmat que era "una cosa que no havien vist mai" en els 14 anys que el restaurant porta obert. A més, ha comunicat que "les brases ja funcionen".

SOS Costa Brava culpa l'urbanisme descontrolat

L'entitat ecologista SOS Costa Brava creu que aquest tipus de fenòmens seran cada cop més freqüents a zones urbanitzades que, anteriorment, eren boscoses. "Com més s’urbanitza, menys capacitat d’absorbir la pluja té el terreny. Això el que ha passat avui Can Garreta, a Aiguablava, a Begur. Ni un pam més de ciment!", ha assegurat SOS Costa Brava en un post a X (antic Twitter). Els ecologistes fa temps que defensen i lluiten contra els projectes d'urbanització de diverses zones de Begur.

Pedregada a la Garrotxa, el Pla de l'Estany i l'Empordà

La forta tempesta de dimarts a la tarda va deixar diverses carreteres plenes de pedra. En concret, la C-66 a l’alçada de Serinyà al Pla de l’Estany, però també a zones de la Garrotxa i l’Alt i el Baix Empordà. Com a conseqüència de la pedregada, les carreteres van quedar blanques en alguns punts i això va obligar a extremar la precaució dels conductors.