Les escandaloses preguntes a una dona per a un lloc de cambrera: «Casada o parella? Fills?»

Una dona envia el seu CV per al lloc i l'hostaler respon amb aquestes preguntes

Les preguntes que li fa un hostaler a una dona que es postula per a un lloc de cambrera.

Les preguntes que li fa un hostaler a una dona que es postula per a un lloc de cambrera. / Freepik

H.G.

El compte de Twitter Soc Cambrer s'esforça diàriament per destapar i denunciar les males pràctiques en el sector de l'hostaleria, des de les abusives condicions laborals de molts empresaris als comentaris més indignants dels clients, passant pels episodis de cambrers i treballadors poc professionals.

Un dels últims casos difosos per aquest compte justicier resulta, una vegada més, d'allò més indignant: «A una compi li fan aquestes preguntes per un lloc de treball, seguim per a bingo», explica aquest conegut usuari en la seva publicació.

El missatge ve acompanyat d'una captura de pantalla d'una conversa de WhatsApp. En ella, es pot veure com, després que la dona que aspira al lloc enviï el seu currículum en PDF, l'hostaler respon amb «Ok gràcies. Unes preguntes...», per a continuació donar un llistat de qüestions que han indignat a les xarxes.

«Vius prop d'Estepark?», «Vehicle per a trasllat?», «Viatges previstos», «Casada o parella?», «Fills?», li pregunta l'ocupador, en un llistat que, com bé assenyala una usuària en les respostes al tuit, no queda clar si es tracta d'«una entrevista de treball o de Tinder».

Un altre usuari va més enllà i apunta una possible continuació del qüestionari: «ITV al dia?, Antecedents?, Mòbil disponible 24h?, Has tingut algun accident recent?, Pots fer obertura i tancament?», ironitza aquest tuitero sobre la situació de l'ocupació en l'hostaleria.