Mor de gana als 39 anys Zhanna D'Art, la influencer de la dieta vegana

La creadora de continguts Zhanna Samsonova va viure diversos anys amb una dieta basada exclusivament en productes crus i vegans, és a dir, fruites i plantes exòtiques

VÍDEO: La dieta crudivegana que seguia Zanna D'Art, la influencer que va morir de gana

Instagram

La influencer russa Zhanna Samsonova que sovint promocionava aliments crus a través de les seves xarxes socials on milions d'espectadors la coneixien a TikTok, Facebook i Instagram com Zhanna D'Art, ha mort el 21 de juliol passat als 39 anys.

La mort s'ha produït després de buscar un tractament mèdic durant una gira pel sud-est asiàtic, segons informes de mitjans locals i segons ha quedat registrat als seus perfils amb les publicacions variades que animaven els seguidors a consumir aquests aliments. Durant els darrers anys, només havia menjat fruites, brots de gira-sol i sucs després d'haver seguit una dieta completament crudivegana durant cinc anys.

"I finalment és una Fruits Seasons a Tailàndia! Aquest és el moment més esperat! Hora de guanyar pes! La increïble varietat de fruites tailandeses Un menjar típic de tradició tailandesa inclou menjar fruites i verdures de temporada, que són ben conegudes per ser delicioses i fresques. No t'avorriràs mai amb moltes opcions tot l'any", així destacava a través de la seva foto a instagram.

De fet, el seu entorn estava preocupat per la seva salut i temien trobar el cos sense vida. Per la seva banda, la mare de Samsonova va atribuir la mort de la seva filla a una "infecció similar al còlera" . Tot i això, la seva causa oficial de mort no ha estat declarada , segons destaca el diari New York Post. Fins i tot, una defensora del menjar herbívor cru, ha indicat que ha seguit una "dieta completament crudivegana" consumint només "fruites, brots de llavors de gira-sol, batuts de fruites i sucs". I no és estrany perquè la creadora de continguts ja exposava el seu pensament sobre la seva alimentació. "El minimalisme en nutrició és minimalisme de la vida. Com més simple és la nutrició, més prima és la percepció d'aquest món".

Indicis de problemes de salut

La influencer ja havia tingut episodis que l'havien posat en risc de mort. Tot i això, seguia convençuda que les fruites i les verdures són el menjar, "tota la resta t'emmalaltirà tard o d'hora", denunciava a través del seu perfil el mes de maig de 2021. "Em vaig curar de moltes molèsties i malalties (com alguns de vostès ja saben), i estic més saludable ara que mai. He de dir que és força natural veure persones de la meva edat (37) entrar i sortir de l'hospital aquests dies per ser tractades per diverses malalties, mentre que en contrast, no sé què és quedar-se en un llit d'hospital tota la nit", argumentava en la publicació.