Una influencer catalana ho té clar: "Figueres és una de les ciutats més lletges de Catalunya"

Juliana Canet, juntament amb el periodista Roger Carandell, ha afirmat en un vídeo a Tik Tok que la capital de l'Alt Empordà "no li acaba d'agradar"

Una influencer catalana ho té clar: "Figueres és una de les ciutats més lletges de Catalunya"

Una influencer catalana ho té clar: "Figueres és una de les ciutats més lletges de Catalunya" / TikTok

Joan Soler

És Figueres una ciutat maca o lletja? La pregunta té multitud de respostes, totes elles amb molts matisos. Uns diran que sí, altres que no, altres que depèn la zona... Però si hi ha una persona que ho té clar, aquesta és la influencer catalana Juliana Canet, qui no ha dubtat a afirmar que "és una de les ciutats més lletges de Catalunya". Ho ha fet en un vídeo que ha publicat a TikTok on, juntament amb el periodista Roger Carandell (amb qui comparteix programa a Catalunya Ràdio) ha fet un top 4 de les poblacions que li semblen més lletges.

Entre els pobles que la de Cardedeu i el de Vic troben menys agraciats hi ha Martorell, Manlleu o Llinars del Vallès. Les opinions de Juliana Canet respecte a aquestes poblacions es pot resumir amb una paraula: lletges. Ara bé, la valoració que fa de Figueres va més enllà i fa diferències entre el centre de la ciutat i els afores, que, segons ella, "ho destrossen tot". "Quan dius anem a Figueres, d'entrada fa certa il·lusió. Està a prop de França, té el museu Dalí... Arribes i pam. Aquells pisos", diu Roger Carandell, a la qual cosa Canet respon: "Aquella plaça plena de sorra... No em funciona a mi Figueres. No m'acaba d'agradar".

Malgrat tot, afirmen que no tenen la mateixa opinió respecte als habitants d'aquestes ciutats que ells denominen "lletges". "No ens estem posant amb la gent d'aquests pobles perquè són gent maquíssima. Gent encantadora", subratlla Carandell en el que sembla un intent d'arreglar les afirmacions fetes amb anterioritat. Res més lluny de la realitat. Un instant després diu: "Quan el poble et va en contra t'has d'esforçar més com a persona". "Això és veritat, gent fantàstica. A Figueres em podria enamorar fàcilment d'algú, per això no hi vaig", afegeix la influencer amb un clar to de burla.

"Figueres és molt més que la seva inculta visió"

Les afirmacions que Juliana Canet i Roger Carandell han provocat reaccions de tota mena a les xarxes socials i han obert un debat. Per exemple, el regidor d'Esports i Joventut de Figueres, Pere Montserrat, que no ha dubtat a carregar contra Canet i Carandell en una piulada a X (abans Twitter). "Personatges com aquests ja fa temps que han perdut el nord", ha dit, tot afegint que "malauradament per ells, Figueres és molt més que la seva inculta visió: la segona ciutat de la província, el centre comercial a cel obert més gran de Catalunya, etc. Per cert, quina deu ser la plaça de sorra? Pl. Ernest V?".

L'usuari ferranlupii també està en desacord amb Canet i Carandell: Que parleu de la meva ciutat així em rebenta. Bé que Juliana Canet t'hi vas passar els 3 dies d'acústica aquí. Figueres té el quart museu més visitat de tota Espanya i un centre històric que pocs municipis poden gaudir. No ets ningú per dir si és lleig o no".

Totalment contrària és l'opinió de la usuària Ona Cabello ha afirmat que "Figueres és una ciutat preciosa per la gent que hi viu i els projectes que es tiren endavant gràcies a molta gent que s'ho curra des de fa anys. És una ciutat estèticament deixada. Les úniques polítiques de patrimoni que s'hi han fet des de fa anys són per fer una ciutat aparador que ni funciona".