Un cambrer recomana no fer això en un restaurant: "Mai entendré si és per ajudar-nos o..."

Alguns cambrers s'animen a compartir la seva experiència a les xarxes socials

Un cambrer durant la seva jornada laboral, en una imatge d’arxiu.

Un cambrer durant la seva jornada laboral, en una imatge d’arxiu. / David Zorrakino

L'escassetat de cambrers preocupa als hostelers. El sector necessita més professionals, ja que moltes persones desestimen aquesta opció laboral pels seus horaris i condicions. Aquest context preocupa els negocis, sobretot quan s'acosten temporades de festes o vacances.

Un cambrer professional marca la diferència. Avui dia, alguns s'animen a compartir la seva experiència en xarxes socials, aconsellant els més nous, però també recomanant canvis de comportament als clients, que no sempre es comporten de la manera adequada.

El perfil @camarero_tiktoker, ha compartit a la xarxa social un vídeo explicant una cosa que molesta especialment els cambrers. L'hostaler fa referència als “paperets que fiqueu dins de la tassa, és que mai entendré si és per ajudar-nos o és mania de jugar. Al platet, nosaltres anem a la cuina i ho llencem sense problema".

D'aquesta manera sí que l'ajudem, ja que s'estalvien "la feina d'haver de treure tots els paperets per després, evidentment, llençar-lo a les escombraries i rentar-ho".

Aquest cambrer creu que habitualment, s'introdueixen els papers a la tassa "per ajudar-nos". Amb aquest moviment, però, aconseguim el contrari i els donem més feina.

Per aquesta raó, vol aprofitar per veure si podem canviar amb aquest vídeo alguns aspectes: "Encara que sé que ho feu sense maldat o per ajudar-nos”.