ESPECIAL SOSTENIBILITAT

Torna la fira del vehicle elèctric de Girona

Serà una de les múltiples activitats que l’Ajuntament ha organitzat al municipi durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Edició anterior de la Fira del vehicle elèctric

Edició anterior de la Fira del vehicle elèctric / AJUNTAMENT GIRONA

Les comarques gironines han organitzat múltiples esdeveniments per celebrar la Setmana de la Mobilitat Sostenible. A Girona, l’Ajuntament ofereix una quinzena d’activitats per fomentar maneres més sostenibles de desplaçar-se. Un dels actes més destacats és la Fira del vehicle elèctric, que tindrà lloc durant el cap de setmana del 18 i el 19 en diferents punts de la ciutat. L’esdeveniment comptarà amb la participació d’onze marques de cotxes i cinc de motos i bicicletes.

Les marques exposaran els seus vehicles elèctrics i híbrids i els visitants tindran l’ocasió de provar-los. Els punts on hi haurà els expositors seran a plaça Independència, plaça de Catalunya, plaça de Pompeu Fabra i al carrer Santa Clara.

Aquesta fira, però, no és l’única que omplirà Girona d’activitats per fomentar un nou model de transport. Per començar, el dijous 16 hi haurà l’«Operació Ring-Ring» a l’estació Renfe entre les 8 h i les 9 h del matí. Les cent primeres persones que vagin a la feina o a classe en bicicleta, si s’acosten al punt que muntarà l’entitat Mou-te en Bici Girona, rebran un esmorzar i un obsequi sorpresa. Aquesta entitat també ha organitzat altres actes com ara una formació teoricopràctica sobre com desplaçar-se en bicicleta per la ciutat, que tindrà lloc dissabte 18 de 10 h a 13 h a la Sala d’actes del Centre Cívic del Barri Vell. 

El dissabte també serà el dia de la bicicleta, i per això l’Àrea de Promoció Econòmica i entitats sectorials han organitzat el «Bici Day» a la plaça de l’Assumpció de Sant Narcís, que pretén sensibilitzar i destacar els beneficis mediambientals dels nostres gestos diaris. Durant tota la jornada s’oferiran diferents activitats ludicoformatives, xerrades i exposicions de diferents tipus de bicicleta. Tot plegat tindrà lloc de 10 h a 13.30 h i de 16 h a 19 h.

Per als més enèrgics també s’ha organitzat una excursió amb bicicleta elèctrica per les vies verdes de Girona fins a Cassà de la Selva. Es faran inscripcions en grups de 10 persones i les excursions seran dissabte de 10 h a 14 i de 16 h a 19 h i diumenge a les mateixes hores.

Els més petits també podran gaudir de diverses activitats, com ara del Parc Infantil de Trànsit que es farà al parc Central i on podran jugar mentre prenen consciència de la seguretat viària, o el taller infantil per construir alforges i cistelles per a la bici i el patinet que es farà al carrer Narcís Blanc al barri del Pla de Palau a les 18 h.