Les comarques gironines han organitzat múltiples esdeveniments per celebrar la Setmana de la Mobilitat Sostenible. A Girona, l’Ajuntament ofereix una quinzena d’activitats per fomentar maneres més sostenibles de desplaçar-se. Un dels actes més destacats és la Fira del vehicle elèctric, que tindrà lloc durant el cap de setmana del 18 i el 19 en diferents punts de la ciutat. L’esdeveniment comptarà amb la participació d’onze marques de cotxes i cinc de motos i bicicletes.

Les marques exposaran els seus vehicles elèctrics i híbrids i els visitants tindran l’ocasió de provar-los. Els punts on hi haurà els expositors seran a plaça Independència, plaça de Catalunya, plaça de Pompeu Fabra i al carrer Santa Clara.

Aquesta fira, però, no és l’única que omplirà Girona d’activitats per fomentar un nou model de transport. Per començar, el dijous 16 hi haurà l’«Operació Ring-Ring» a l’estació Renfe entre les 8 h i les 9 h del matí. Les cent primeres persones que vagin a la feina o a classe en bicicleta, si s’acosten al punt que muntarà l’entitat Mou-te en Bici Girona, rebran un esmorzar i un obsequi sorpresa. Aquesta entitat també ha organitzat altres actes com ara una formació teoricopràctica sobre com desplaçar-se en bicicleta per la ciutat, que tindrà lloc dissabte 18 de 10 h a 13 h a la Sala d’actes del Centre Cívic del Barri Vell. 

El dissabte també serà el dia de la bicicleta, i per això l’Àrea de Promoció Econòmica i entitats sectorials han organitzat el «Bici Day» a la plaça de l’Assumpció de Sant Narcís, que pretén sensibilitzar i destacar els beneficis mediambientals dels nostres gestos diaris. Durant tota la jornada s’oferiran diferents activitats ludicoformatives, xerrades i exposicions de diferents tipus de bicicleta. Tot plegat tindrà lloc de 10 h a 13.30 h i de 16 h a 19 h.

Per als més enèrgics també s’ha organitzat una excursió amb bicicleta elèctrica per les vies verdes de Girona fins a Cassà de la Selva. Es faran inscripcions en grups de 10 persones i les excursions seran dissabte de 10 h a 14 i de 16 h a 19 h i diumenge a les mateixes hores.

Els més petits també podran gaudir de diverses activitats, com ara del Parc Infantil de Trànsit que es farà al parc Central i on podran jugar mentre prenen consciència de la seguretat viària, o el taller infantil per construir alforges i cistelles per a la bici i el patinet que es farà al carrer Narcís Blanc al barri del Pla de Palau a les 18 h.