Celebracions de Carnaval al món: la "Battaglia delle Arance"

La seva història representa molt per a les dones italianes

la "Battaglia delle Arance"

la "Battaglia delle Arance" / lastampa.it

Eva Remolina / AMIC

La Batalla de les taronges, coneguda en italià com la "Battaglia delle Arance", és una celebració tradicional que té lloc a la localitat italiana d'Ivrea, a la regió del Piemont. Aquest esdeveniment, colorit i animat es realitza durant el Carnaval d'Ivrea i es destaca per la seva singularitat i la seva història fascinant.

La "Battaglia delle Arance" es va originar com una reinterpretació d'una llegenda medieval que es remunta a l'època del tirà feudal Raineri di Biandrate. Segons la llegenda, el tirà volia abusar del dret de pernoctació amb les joves donzelles del poble la nit de les seves noces. No obstant això, una d'aquestes donzelles, Violetta, es va rebel·lar contra aquesta injustícia i va decapitar el tirà. Això va desencadenar una revolta popular i la ciutat va ser alliberada de l'opressió.

La "Battaglia delle Arance" commemora aquesta revolta i l'alliberació del poble. L'esdeveniment principal té lloc el dilluns de Carnestoltes i consisteix en una guerra de taronges massiva entre els participants dividits en equips. Aquesta "batalla" es duu a terme als carrers d'Ivrea, on els habitants locals i visitants es converteixen en "llença taronges."

Batalla de taronges

Batalla de taronges / @ jannoon028

Els participants estan dividits en equips i es col·loquen a bord de carros amb una estructura coberta per protegir-se de les taronges que llencen els altres participants. Les taronges es llancen amb força i destresa, recreant l'època medieval de la revolta contra el tirà.

La Batalla de les Taronges va començar com una celebració local, però ha guanyat popularitat en l'àmbit nacional i internacional. Atrau turistes i visitants que volen participar en aquesta experiència única i vibrar amb l'energia del Carnaval d'Ivrea.

A més de la Batalla de les Taronges, el Carnaval d'Ivrea ofereix altres esdeveniments i festivitats que complementen aquesta celebració principal. Desfilades, vestits tradicionals, música i menjar local formen part d'aquesta festa, creant un ambient festiu i alegre que captiva a tots els assistents.