Primers actes multitudinaris de carnaval a Palamós i St. Feliu de Guíxols

La Nau dels 50 metres de Palamós i el Guíxols Arena s’omplen per inaugurar la festa

DdG

Els primers actes multitudinaris per celebrar el carnaval d’enguany van reunir gairebé 3.000 persones aquest cap de setmana entre els municipis de Palamós i Sant Feliu de Guíxols.

Per una banda, la Nau dels 50 metres de Palamós es va omplir dissabte de gom a gom per estrenar el Carnaval de Palamós. Unes 1.500 persones van assistir al sopar i festa popular en el qual es van presentar el Rei i la Reina del Carnaval. En l’acte, també van actuar les colles Les Braves, les Incombustibles, els Pirats, i les Nimfes. Diumenge al migdia va arribar el torn del vermut que organitzen Els Pirats al passeig del Mar, i a la tarda es va celebrar la presentació del Rei i la Reina infantils en un berenar popular a la Nau.

D’altra banda, el dissabte a Sant Feliu de Guíxols es van congregar pel Sopar de Colles del carnaval 1.350 persones al Guíxols Arena, uns números que suposen un rècord absolut de participació.

Un dels moments més esperats de la jornada va ser el traspàs de la «Bomba», perquè suposa el nomenament de la colla que presidirà tots els actes del carnaval 2024, i simbolitza que la colla que l’any passat «governava el carnaval» cedeix el testimoni al nou grup. Aquesta responsabilitat va ser traspassada des de la Colla 4 Gats, de l’any passat, als Grillats, d’enguany.